Nieuwsalert per mail ontvangen

Ook in Sauerland gaat het winterseizoen van start

Archiefbeeld van vorig jaar november (Foto: Winterbergbus)

In de Alpen is er in de afgelopen dagen veel sneeuw gevallen en iedereen is door het dolle heen. Nog beter nieuws is onderweg, want de sneeuw komt ook deze kant op. Sauerland verwacht namelijk de eerste echte sneeuw van het seizoen. 

Na lang wachten en vele groene bergen gezien te hebben is het dan nu ook voor Sauerland zover. De eerste vlokken worden deze week verwacht en ze hopen dat dit zo door blijft gaan. Als dit aan blijft houden is een weekendje Winterberg geen gek idee toch?! Maar… even wachten nog..

Winter in Sauerland

Het skigebied kan niet wachten tot dat de eerste sneeuwvlokken zullen vallen. Eind deze week schijnt het goed koud te worden in het gebied en ze verwachten zelfs zo’n 10 cm sneeuw. Tot nu toe hebben ze het moeten doen met enkele verdwaalde sneeuwvlokken. Ze hopen dat dit de start van een goed wintersportseizoen wordt, maar de berichten zeggen dat dit winterse weer tot eind volgende week zal duren. In ieder geval zijn er een paar winterse temperaturen onderweg, nu maar eens kijken of het ook lekker gaat sneeuwen. Vorig jaar om deze tijd was dat wel het geval, zo zie je op de bovenstaande foto.


Investering

Sauerland heeft onlangs nog miljoenen uitgegeven om het gebied te verbeteren. Een van die verbeteringen is een verbinden tussen de twee bergen in Willingen. Het gebied is druk bezig en ze hebben overal aan gedacht. Nieuwe sneeuwkanonnen zijn aangeschaft en kwamen ook pistenbully’s om te pistes gereed te maken. Meer veranderingen in het gebied vind je hier.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in