Off Piste 2018-2019: Aflevering 6

TERUG

In de een-na-laatste aflevering van Off Piste brengen Koert-Jan en Annika aan Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Koert-Jan laat de ski’s even voor wat ze zijn en krijgt een rondleiding in de stad. Annika daarentegen gaat nog wel skiën. Zij krijgt namelijk les in het slalomskiën, verder geniet ze van het uitzicht over de stad en probeert ze achteruit te skiën. 

Annika gaat op stap met de voor Nederlanders bekendste inwoner van Innsbruck, Maarten Meiners. Maarten Meiners is de beste slalomskiër van Nederland en gaat Annika hierin les geven. Hij heeft een parcours uitgezet in Axamer Lizum, waar Annika eerst op mag oefenen. Daarna gaan ze een wedstrijdje tegen elkaar doen. De volgende opdracht die Annika krijgt is om met de hele stad op de foto te gaan. Dit is mogelijk vanaf de Nordkette, welke aan de noordkant van de stad ligt.

Koert-Jan blijft deze aflevering in Innsbruck. Allereerst moet hij zijn gids zien te vinden die bij een gebouw staat met een gouden dak. Zijn gids komt oorspronkelijk uit Brabant, maar woont al 36 jaar in Innsbruck. Zij kent dus alle bijzondere plekken in de stad. Innsbruck is een stad waar ongeveer 30.000 studenten wonen, die de stad bruisend houden. Vanuit de stad is het mogelijk om met de skibus naar een van de omliggende skigebieden te gaan. Na de rondleiding gaat Koert-Jan naar de bobsleebaan die bij de stad ligt. Voor toeristen is de baan twee keer per week geopend om in een bobslee naar beneden te gaan. De maximale snelheid die een bobslee op deze baan kan halen is ongeveer 130 km/h. Voor €30,- per persoon kun je dit zelf ervaren.

Koert-Jan en Annika verblijven, net zoals de vorige aflevering, in Residenz Drachenstein in Niederau. Residenz Drachenstein bestaat uit ruime appartementen die ruimte bieden tot wel 12 personen. Samen met de crew verblijven Koert-Jan en Annika in een penthouse voor 10 personen dat net zoals alle andere appartementen luxe is uitgerust.

Tips van de week

Zorg dat je, voordat je op vakantie gaat, met behulp van handige checklists van het internet goed voorbereid op je vakantie. Tegenwoordig is het ook mogelijk om je zorgpas digitaal bij je te hebben. Met behulp van de app van het ONVZ kun je gemakkelijk je zorgpas laten zien wanneer dit nodig is.

Wietze Snaak van Jos Beeres Wijnkoperij heeft deze week fles champagne uit Luxemburg uitgekozen. Marquis de Sallanges heeft krachtige bubbels in het glas met een rond, zacht mondgevoel en fris fruit in de smaak.

Prijsvraag

In elke aflevering wordt een vraag gesteld waarmee je een skivakantie kunt winnen. Deze prijs wordt door Chalet.nl ter beschikking gesteld. Het antwoord kun je op de website van Off Piste invullen. De vraag van deze aflevering luidt:

‘Hoe heet de gids in Innsbruck?’

DOE MEE

Kleding

De jas die Annika in deze aflevering draagt is voorzien van O’neill Hyperdry, een duurzame waterafstotende laag. De O’Neill Firewall voering heeft een warme isolatie voor tijdens de wintersport. De jas is voorzien van een sneeuwvanger en binnenmanchetten, zodat er geen sneeuw in je jas komt als je onderuit gaat.

Volgende aflevering

De volgende aflevering wordt aanstaande zondag 18 november om 16.30 uitgezonden op RTL 4. Heb je nu deze aflevering gemist? Geen zorgen, op zaterdag 17 november wordt hij herhaald om 12.30. Elke aflevering is ook terug te kijken via RTL XL gemist.