Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Realisatie project Titlis 3020 dichterbij: wijziging bestemmingsplan goedgekeurd

Titlis rotair skilift Engelberg

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De regeringsraad heeft de wijziging voor het bestemmingsplan van de gemeente Engelberg goedgekeurd. Hiermee is de gemeente weer een beetje dichter bij de realisatie van project Titlis 3020. Dit project omvat verschillende veranderingen en verbeteringen in skigebied Engelberg-Titlis. De eerste plannen zijn dus goedgekeurd, nu is het wachten op de laatste vergunningen.

Engelberg-Titlis heeft grootse plannen voor het skigebied en het Engelbergdal. De vernieuwingen moeten er straks voor zorgen dat het skigebied milieuvriendelijker wordt en dat toeristen er een nog fijnere vakantie beleven.

Project Titlis 3020

Project Titlis 3020 bestaat uit verschillende aanpassingen in het skigebied Engelberg-Titlis en veranderingen in het Engelbergdal. De drie hoofdthema’s zijn de verbouwing van het bergstation van de Rotair, de grote richtstraaltoren en een tweede kabelbaan naast de Rotair. Het plan is om deze tweede kabelbaan van het station Stand naar station Klein-Titlis te laten lopen. Daarnaast pakt de gemeente ook de verkeerssituatie in het Engelbergdal aan. Kortom, flinke veranderingen voor het skigebied dus. Nu de wijziging van het bestemmingsplan is goedgekeurd, heeft de gemeente de nodige basis voor de realisatie van het project. Alleen de vergunningen voor de tweede kabelbaan en de verbouwing van de toren laten nog op zich wachten.

Verkeer in het Engelbergdal

Een van de belangrijkste aspecten in het nieuwe bestemmingsplan was het verkeer in het Engelbergdal. Door de verandering in het gebied verwacht men dat het aantal gasten toe gaat nemen. Dit heeft natuurlijk invloed op de verkeersstroom in het dorp, waardoor er bepaalde maatregelen nodig zijn. Denk hierbij aan het onderhoud van de bestaande parkeerplaats bij de Bergbahnen Engelberg-Titlis en de bevordering van het openbaar vervoer. Daarnaast moeten gasten van tevoren op de hoogte worden gebracht van de verkeerssituatie en wordt het openbaar vervoer zal meer gepromoot.

Voordelen project Titlis 3020

Zo’n groot project als Titlis 3020 brengt natuurlijk de nodige voordelen voor het skigebied en de regio met zich mee. Zo zorgen de verbouwing van het bergstation en de toren ervoor dat ze beter passen in het landschap en neemt de bewegingsvrijheid aanzienlijk toe. Daarnaast vermindert de uitstoot en de energiebehoefte van het nieuwe gebouw. Voor project Titlis 3020 gebruikt met bestaande bronnen en landschapsgebieden, dus ook aan de duurzaamheid van het project is gedacht. Bovendien creëert het nieuwe project tal van nieuwe banen, zowel tijdens de bouw als tijdens de exploitatie. En uiteraard hoopt Engelberg hiermee meer toeristen aan te trekken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in