Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

POLL: veel wintersporters maken extra skitrip door vroege sneeuwval

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

We hebben er de afgelopen weken al veel en vaak over geschreven: de seizoenstart in de Alpen is deze winter geweldig! Er ligt al heel veel sneeuw en sommige skigebieden hebben hun liften zelfs eerder geopend dit seizoen wegens de goede condities. Onze collega’s van Snowplaza deden een klein onderzoek waaruit blijkt dat we door deze vroege winterinval zelfs een extra skitrip willen maken deze winter.

Poll via Instagram

Snowplaza vraagt haar volgers zo nu en dan naar hun mening via een poll op Instagram. Dit keer deden er weer honderden volgers mee aan de poll, waardoor de antwoorden als betrouwbaar kunnen worden beschouwd. Dit soort onderzoekjes geven goed aan wat er leeft onder wintersportend Nederland.

43% gaat een extra skitrip maken

Niet alleen in de Alpen ligt veel sneeuw, maar ook dichter bij huis bijvoorbeeld het Sauerland, zijn de skigebieden inmiddels open. Dat maakt het plannen en boeken van een extra tripje naar de sneeuw natuurlijk gemakkelijk. Maar liefst 43% geeft aan een extra skitrip te maken vanwege alle sneeuw die er nu al ligt.

Veel vertrouwen in een goede en sneeuwrijke winter

Het is de volgers van Snowplaza ook niet ontgaan: 98% is op de hoogte dat er al zoveel sneeuw is gevallen in de Alpen. Maar liefst 83% ziet deze vroege sneeuwval dan ook als voorbode voor een goede winter. Op de vraag: ‘Denk jij dat het een goede winter wordt qua sneeuw’, was het antwoord van 96% ‘Ja!’. Laten we hopen dat we het met z’n allen bij het goede eind hebben en we een geweldige winter krijgen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in