Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Overwinning 1e World Cup slalom naar Zweed Myhrer

Wintersportredacteur

De winnaar van de slalom titel van afgelopen seizoen heeft vandaag in Finland bewezen dat hij de zomerstop goed uit is gekomen. Met een marginaal verschil heeft Andre Myhrer de concurrentie achter zich gelaten. Het verschil met Marcel Hirscher, die tweede werd, was 0.06 seconden. De Zweed Jens Byggmark was de derde skiër op het podium. Op het podium dus twee Zweden en een Oostenrijker. De temperatuur in Levi was vandaag iets hoger dan gisteren bij de vrouwen, maar desondanks waren de skiërs te spreken over de sneeuwkwaliteit op de wedstrijdafdaling.

Ook de Finse mannen wisten in navolging van de vrouwen geen eerste plek te veroveren in de thuiswedstrijd. De jonge Fin Paloniemi uit 1993 was de enige skiër uit het gastland die punten pakte voor de World Cup met een 24e tijd. Zijn teamgenoten finishte de eerste run niet of waren niet snel genoeg om zich te kwalificeren voor de tweede run.

Moelgg, die twee weken terug in Sölden een tweede plaats veroverde op de reuzenslalom blijft goed presteren. Met een vierde plek vandaag staat hij in het overall klassement op een tweede plaats. Marcel Hirscher voert het algemeen klassement aan en op de derde plaats staat het reuzenslalomwonder Ted Ligety.

De Audi FIS Ski World Cup gaat over twee weken verder in Lake Louise, Canada. Hier worden de eerste afdaling en super-G van het seizoen door de mannen geskied. De vrouwen skiën dat weekend in Aspen nog een reuzenslalom en slalom.