Wie kent de bekende wereldcup afdaling van Hinterglemm niet? Iedereen die Hinterglemm heeft bezocht zal de Zwölferkogel af zijn gegaan of hem hebben gezien. Echter dook er ondanks een video op waarbij een skiër maar liefst 4 verschillende disciplines in 1 afdaling achter elkaar liet zien op de Zwölferkogel in Hinterglemm.
De persoon in de video start zijn run op de rode 13a. Wat hij vervolgens doet is ongekend. Als eerste doet hij de Super G, deze vervolgt hij met Slalom die dan overgaat in een Downhill en eindigt in een Giant Slalom. Bekijk hieronder de video van deze spectaculaire combinatie. Wie gaat de uitdaging aan en doet de atleet na?
Super G
De Super G staat voor Super Giant Slalom. Het doel van deze slalom is en zo’n snel mogelijke tijd door de Super G te gaan. Bij de Super G zijn er in de parcours extra bochten ingebouwd in vergelijking met de afdaling wat veel ski vaardigheid vereist. Daarnaast zijn de bochten bij deze discipline ruimer opgezet dan bij de reuzenslalom. Dit is in de video ook goed te zien. Nog een verschil met de reuzenslalom is dat de snelheid bij de Super G veel hoger ligt, wat zorgt voor spectaculaire beelden. In de video is de stuurvaardigheid van deze skiër dan ook goed zichtbaar.
Slalom
De Slalom is bekender in de Nederlandse mond. Tijdens de slalom moet de skiër zo snel mogelijk palen skiën. Dit vraagt veel technische vaardigheden en een goed reactievermogen van de skiër zelf. De kunst is om zo strak mogelijk om de slalompalen heen te gaan. Op deze manier wordt er de minste tijd verloren. Daarom hebben de meeste skiërs zichzelf aangeleerd om alleen de benen om de hindernis heen te sturen en wordt de rest van de poort naar beneden geduwd met armen of handen. In deze video is deze techniek echter wat lastig te zien doordat de camera naar voren filmt.
Downhill
Bij het Downhill skiën staan er aan beide kanten poorten. Tussen deze poorten moet er een minimale opening zijn van minimaal 8 meter. De skiër hoeft bij deze discipline de bocht minder strak om de paal te timen. Wel is Downhill erg op snelheid gericht. Tijdens deze runs kunnen er snelheden van 130 kilometer per uur worden gehaald. In de video is ook goed te zijn hoe deze skiër zijn technieken inzet om zo snel mogelijk af te dalen.
Giant Slalom
De Giant Slalom is zoals het woord al zegt een grote variant van de gewone slalom. De poorten bestaan uit 2 stokken waar een vlag tussen is gespannen. De bochten die door de blauwe en rode poorten zijn gecreëerd vereisen een zeer dynamische techniek. Net als bij de Slalom zijn de palen bij deze discipline ook buigzaam. Hierdoor worden ook hier de bochten zo strak mogelijk gemaakt en wordt de hindernis met het lichaam weggeduwd om een zo’n snel mogelijke tijd neer te zetten. Ook bij de Giant Slalom is deze techniek moeilijk in de video terug te zien door de beelden die vanaf voor gefilmd zijn.