Germknödel, skiwasser, het lijkt erop dat deze gerechten niet langer voldoen aan de wensen van de wintersporter. Daarom kiezen steeds meer skigebieden ervoor om de skihutten luxe in te richten en naast de traditionele gerechten ook luxe gerechten te serveren. Willen we dan alleen nog maar luxe tijdens de wintersport?
Luxe
Keuze uit 140 soorten wijn en rundertartaar, je zou het zomaar kunnen vinden op de menukaart van een van de skihutten in de Oostenrijkse skigebieden. Steeds meer skihutten zetten deze namelijk op de kaart naast de Wiener Schnitzel en Apfelstrudel. Dit doen zij om internationaal aantrekkelijk te blijven.
Internationale vergelijkingen
Veel mensen die de wintersport kunnen bekostigen besparen tegenwoordig niet meer op eten. Tussen de middag willen zij een lekkere warme maaltijd van uitstekende kwaliteit. Mensen willen dan ook graag weten waar ze lekker kunnen eten en generen zich er niet voor om dit aan andere wintersporters te vragen. Voor de skigebieden wordt het dan ook steeds belangrijker om maaltijden voor te schotelen die van hoge kwaliteit zijn. Doen zij dit niet, dan raken ze klanten kwijt, is het idee.
Miljoenen investeringen
Verschillende skigebieden proberen aan de vraag van de wintersporter te voldoen. Een aantal dagen geleden is de nieuwe Areit Lounge bij de nieuwe AreitXpress in Zell am See geopend. Een investering die de Schmittenhöhe miljoenen heeft gekost en dit allemaal omdat de kwaliteit internationaal wordt vergeleken met onder andere Frankrijk, Italië en Zwitserland.
Zijn dit al die miljoenen waard en nemen wij echt geen genoegen meer met de eenvoudige traditionele gerechten?