Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijkse skigebieden hebben een ‘Traumtag’ voor de boeg

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het was de afgelopen dagen flink afzien in de Oostenrijkse skigebieden. Het slechte zicht als gevolg laaghangende bewolking maakt de omstandigheden verreweg van ideaal. Gisteren klaarde het gelukkig in de meeste Oostenrijkse skigebieden op en daar wordt vandaag vervolg aan gegeven. De wintersporters die nu in de Alpen zijn kunnen zich gaan voorbereiden op een heerlijke dag waarbij de zon overuren gaat maken. Insmeren dus!

Het winterseizoen verloopt erg wisselvallig in Oostenrijk. De pistes liggen er perfect bij, maar de de wisselvallige weersomstandigheden gooide toch een paar keer roet in het eten. Hierbij hebben wij het over de harde wind die ervoor heeft gezorgd dat veel skiliften een paar dagen niet konden draaien. Daarnaast stond het de afgelopen twee dagen in het teken van erg dichte mist, waardoor het zicht op sommige plekken erg slecht was. Toch moeten we positief blijven en de mooie dagen eruit pakken. Zo ook vandaag, want de wintersporters hebben een ’traumtag’ voor de boeg. Veel zonneschijn en strak blauwe lucht gaat ervoor zorgen dat de terrassen weer bomvol zitten met het middageten. Daarnaast moeten de mensen zich goed insmeren, want de zon begint steeds sterker te worden.

Om een beeld te geven hoe de weersomstandigheden zijn in Oostenrijk, hierbij een kleine impressie vanuit een aantal bekende skigebieden:

Skiwelt I

Foto: SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Skiwelt

Foto: SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

 

Saalbach

Foto: Saalbach Hinterglemm

 

Zillertal Arena

Foto: Zillertal Arena 

 

Zillertal Arena

Foto: Zillertal Arena

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in