Om de bergrestaurants te bevoorraden moeten vrachtwagenchauffeurs soms flink hun best doen. Ook in het Zillertal, waar chauffeurs van Zillertal Bier eerder deze maand een weg moesten vinden door de sneeuw. Dat leverde heerlijke plaatjes op.
Zillertal Bier maakt als sinds 1500 bier in het Zillertal. De fabriek in Zell am Ziller is dan ook niet te missen als je door het dal rijdt. In veel restaurants en berghutten in het dal en ver daarbuiten drink je tegenwoordig bier van dit merk. Maar hoe komt dat bier bij de berghutten? Dat kan ’s winters met de skilift, maar in de herfst ook nog met de vrachtwagen.
Vast in de sneeuw
De chauffeurs van Zillertal Bier stonden in oktober voor een uitdaging bij het leveren van bier aan de Arena Stadl. De hut op 2400 meter is in de winter niet te bereiken met de auto en dat heeft een reden. De weg ernaartoe is namelijk een skipiste. In de herfst blijkt de weg ook niet altijd even goed begaanbaar, zeker niet als het gesneeuwd heeft. De vrachtwagen van de bierbrouwer kwam daardoor vast te zitten, maar gelukkig zijn er dan goede collega’s!
Heerlijke foto’s
Hieronder vind je nog enkele foto’s van de reddingsactie en de weg die door de sneeuw gebaand moest worden. Kun je nagaan wat de chauffeurs moeten doorstaan zodat jij daar deze winter je biertje kunt drinken! Die kan alleen maar lekker smaken!