Wat te doen in Zell am Ziller

Zell am Ziller is het eerste dorp van de Zillertal Arena die je tegenkomt als je het Zillertal inrijdt. Sinds winterseizoen 2015-2016 heeft het dorp de beschikking over een dalafdaling en hebben hiermee de langste piste qua hoogtemeters van Oostenrijk gerealiseerd. Het skigebied behoort tot de Zillertal Arena en is aangesloten met Gerlos en Königsleiten. Wat te doen in Zell am Ziller als je hier op vakantie bent? Lees hieronder de leuke plekken die je moet bezoeken tijdens je zomer- of wintervakantie in het dorp.

Andere skidorpen in de Zillertal Arena zijn:

Algemene informatie Zell am Ziller:

  • Het startpunt van de Zillertal Arena in het Zillertal
  • 143 km aan pistes
  • Zell am Ziller ligt op een hoogte van 537 meter
  • Sneeuwzeker skigebied
  • Langste dalafdaling qua hoogtemeters van Oostenrijk
  • Bekijk hier de pistekaart van Zell am Ziller

Wat te doen in Zell am Ziller? Check de onderstaande tips en doe er je voordeel mee!

Op wintersport in Zell am Ziller:

Zell am Ziller is onderdeel van de Zillertal Arena en is bij Nederlandse wintersporters een erg populair skigebied. De onderstaande video geeft een duidelijk beeld van de pistes van Zell am Ziller en doet je direct verlangen naar de sneeuw.

Wintersporttips Zell am Ziller

1. Ga met de Arena Coaster

Ooit wel eens in een soort achtbaan gezeten in een skigebied? In Zell am Ziller ligt de Arena Coaster en zorgt voor veel adrenaline. Onder aan de Rosenalmbahn in Zell am Ziller zie je de Arena Coaster al liggen.

Arena Coaster - Wat te doen in Zell am Ziller

2. Probeer een salto bij de Bagjump in het funpark

Wel eens een salto willen proberen, maar ben je bang om te vallen? De Bagjump in Zell am Ziller is dé oplossing, want hierdoor maak je altijd een zachte landing. Ga richting het funpark en je ziet het springkussen vanzelf staan. In eerste instantie lijkt het even spannend, maar eenmaal een keer geprobeerd valt het hartstikke mee. Hoe dit er aan toe gaat? Zie de onderstaande video:

3. Goodmorning skiing in Zell am Ziller

Wat te doen in Zell am Ziller? Voor de vroege vogels onder ons heeft de Zillertal Arena het Goodmorning skiing in het leven geroepen. Vanaf 06.55 uur kun je dan met de Karspitzbahn omhoog en krijg je bij de eerste lichting een heerlijk croissantje. De pistes zijn vers geprepareerd en helemaal klaar om bestormd te worden. Wat is er mooier dan als eerste de pistes te kunnen nemen. Van 1 maart tot 31 maart wordt dit evenement georganiseerd om donderdag en zondag.

4. De grootste schnitzel van Oostenrijk bij de Schnitzelhütte

Schnitzels die zo groot zijn als je dienblad? Bij Rosi’s Schnitzelhütte, langs de Sportabfahrt in Zell am Ziller, wordt deze droom werkelijkheid. Een kleine schnitzel is vergelijkbaar met een normale schnitzel en een grote schnitzel is bizar groot. Hoe groot? Probeer het zelf eens als je in Zell am Ziller bent. Wij zien de foto’s graag tegemoet!

Schnitzelhütte - Wat te doen in Zell am Ziller

Wat te doen in Zell am Ziller in de zomer

Het prachtige dal van het Zillertal biedt een hoop mogelijkheden in de zomer. Zo ook in de Zillertal Arena waar in de zomer genoeg te doen is. Bezoek bijvoorbeeld het Fichtenschloss boven aan de Rosenalmbahn. Het houten kasteel zie je vanaf beneden al liggen en is voor kinderen de perfecte plaats om lekker te spelen in de natuur. De onderstaande video geeft een duidelijk beeld van de activiteiten die uitgevoerd kunnen worden in de zomer. Heb jij al zin om heen te gaan?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in