Nieuwsalert per mail ontvangen

Oostenrijk: minder wintersportongevallen dan gemiddeld

De winter is nog niet helemaal ten einde, maar toch is er al gekeken naar het aantal ongevallen op en buiten de pistes. De conclusie: we hebben een ‘goede’ winter achter de rug. Op en buiten de piste zijn beduidend minder ongevallen voorgekomen dan gemiddeld.

In totaal zijn 16% minder slachtoffers gevallen dan vorig jaar. Daarbij is ook het dodelijke slachtoffers met 16% gedaald. De metingen zijn gedaan in de periode van 1 november 2016 tot 26 maart 2017.

Op de piste

Op de piste en op skiroutes zijn dit jaar 22 personen overleden, wat 24% minder is dan vorig jaar toen er 29 wintersporters overleden. Gemiddeld overlijden er op de pistes per jaar 34 wintersporters op de Oostenrijkse pistes, waarvan circa de helft te maken krijgt met hartfalen. Deze winter kregen in totaal 3.442 personen te maken met een ongeval op de piste. Dat is een stuk minder dan het gemiddelde van 4.038 wintersporters.

Buiten de piste

Alhoewel er veel lawine-ongevallen in het landelijke nieuws zijn geweest dit seizoen, zijn er in Oostenrijk ‘slechts’ 138 lawineongevallen geweest. Dat is flink minder dan het jaarlijkse gemiddelde dat op 202 ligt. Ook wat betreft lawinedoden ligt het aantal lager dan gemiddeld. In Oostenrijk zijn dit jaar 22 wintersporters overleden door lawines. Het gemiddelde ligt op 25 lawinedoden.

Nog even door

Deze cijfers kunnen nog beïnvloed worden door wat er de komende weken gaat gebeuren. Het seizoen is langer dan normaal en dat zou nog kunnen resulteren in wat ongevallen. Speciaal voor lawines wordt gewaarschuwd, zeker nu het komend weekend weer gaat sneeuwen en veel wintersporters de laatste poeder voor het seizoen willen meepakken. Wees dus voorzichtig!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in