Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

Onderzoek: dit zijn de beste skigebieden van 2020 volgens de bezoekers

Wintersportredacteur

Elke twee jaar worden voor het onderzoek ‘Best Ski Resort-Awards’ in Europese skigebieden duizenden wintersporters gevraagd om het skigebied waar ze skiën te beoordelen. Ook in 2020 was dat het geval. Deze week is de uitslag van dit grootschalige onderzoek bekendgemaakt, de beste skigebieden volgens bezoekers zijn bekend. De beste skigebieden van 2020 zijn….

Grootschalig onderzoek

Het ‘Best Ski Resort’ onderzoek heeft een opzet zoals geen enkel ander onderzoek naar skigebieden. Het onderzoeksteam stuurt enquêteurs op pad in de skigebieden om daar de mening te vragen van de wintersporter over het desbetreffende skigebied. In 2020 werden in 55 skigebieden 39.795 wintersporters ondervraagd. Per skigebied waren dat er gemiddeld 727. Daarbij werd gekeken naar wat zij vonden van het skigebied op verschillende punten. Denk dan bijvoorbeeld aan de grootte van het skigebied, de sneeuwzekerheid, pistekwaliteit, onderkomens, liftcomfort, vriendelijkheid en natuurbeleving. In de 55 skigebieden zijn de top skigebieden uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland meegenomen. Het onderzoek werd gedaan onder Oostenrijkers, Zwitsers, Italianen, Fransozen, Duitsers, Belgen, Nederlanders, Britten, Polen, Tsjechen, Zweden en Russen.

Skigebieden stemmen dus niet zoals bij de Snowplaza Awards op hun favoriete skigebied per categorie, maar geven enkel aan hoe goed ze het skigebied vinden waar ze op dat moment zijn.

Beste skigebieden van 2020

Wat wintersporters het beste skigebied vonden? Hierbij de top 10. Er konden cijfers van 0-10 worden gegeven. De duidelijke winnaar is net zoals in 2014 en 2016 Zermatt, met een overall score van 8,83.

  1. Zermatt
  2. Gröden/Seiser Alm
  3. Arosa Lenzerheide
  4. Kronplatz
  5. St. Moritz
  6. Alta Badia
  7. Saas-Fee
  8. Serfaus-Fiss-Ladis
  9. Gurgl
  10. Ischgl

Winnaars per categorie

Wintersporters in Italië geven aan het meest tevreden te zijn. Zij gaven gemiddeld de hoogste cijfers (8,17), gevolgd door wintersporters in Zwitserland (8,06), Oostenrijk (7,91), Frankrijk (7,75) en Duitsland (7,37).

Om tot een eindconclusie te komen voor beste skigebied, is gekeken naar verschillende categorieën. Die hebben ook per categorie een winnaar. De winnaars per categorie vind je hieronder in de tabellen:

SkigebiedsgrootteAlta Badia
SneeuwzekerheidSaas-Fee
PistekwaliteitSt. Moritz
AccommodatieSulden a. Ortler
LiftcomfortIschgl
VriendelijkheidSulden a. Ortler
NatuurbelevenisZermatt
Veiligheid op de pisteZermatt
Après-skiIschgl
Aanbod horeca op pisteKronplatz
Fun en entertainmentZermatt
AtmosfeerZermatt
GezelligheidZermatt
Rust en ontspanningAletsch Arena
Kinder- en familieaanbod op de bergSerfaus-Fiss-Ladis
Fun- en SnowboardparkLaax
SkischoolZermatt
WellnessaanbodBad Kleinkirchheim
VerhuurAletsch Arena
ExclusiviteitZermatt
AuthenticiteitZermatt
Openbaar vervoer op bestemmingArosa Lenzerheide
Prijs-kwaliteitverhoudingSulden a. Ortler

Zelf uitproberen

Wij feliciteren de overall winnaar Zermatt en alle skigebieden in de losse categorieën. We hopen deze winter veel van de skigebieden te kunnen bezoeken en ons eigen oordeel te vellen! Hopelijk is onze ervaring dan net zo positief!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in