Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

ONDERZOEK: Dit zijn de 10 populairste wintersportregio’s in Tirol

Wintersportredacteur

Ieder jaar voert de deelstaat Tirol een onderzoek uit naar de huidige staat van het toerisme in de deelstaat. Het doel is om de toeristische sector hiermee te ondersteunen bij de ontwikkeling ervan. Eén van de uitkomsten van het onderzoek is de 10 populairste wintersportregio’s in Tirol. Benieuwd welke dat zijn?

Onderzoek toerisme in Tirol

Tirol voert elk jaar weer een onderzoek uit naar de huidige staat van het toerisme. Dit onderzoek doen ze in samenwerking met het MCI Tourism Team. Naar aanleiding van het onderzoek stellen ze een lijst op met de huidige situatie van het toerisme in de Tiroler wintersportgebieden. Het onderzoek wordt gebaseerd op verschillende factoren, die de jaarlijkse toeristische staat van de skigebieden bepalen. Er wordt onder andere gekeken naar het aantal overnachtingen van het afgelopen jaar, het beschikbare budget voor toerisme in het afgelopen jaar en de prognose van de omzet in het afgelopen jaar.

Top 10 wintersportregio’s in Tirol 2019

Uit het onderzoek is onder andere een top 10 met populairste wintersportregio’s in Tirol gekomen. De regio’s zetten we hieronder op een rijtje.

  1. Ötztal Tourismus
  2. Innsbruck en zijn vakantiedorpen
  3. Paznaun-Ischgl
  4. Serfaus – Fiss – Ladis
  5. Erste Ferienregion im Zillertal
  6. Mayrhofen
  7. Wilder Kaiser
  8. Osttirol
  9. Seefeld
  10. Stubai Tirol

Met 4.152.560 overnachtingen was Ötztal Tourismus overduidelijk de populairste bestemming van Tirol in 2019. Innsbruck komt met bijna 1 miljoen overnachtingen op de tweede plaats. De volgende gebieden schommelen allemaal tussen de 2.800.000 en 1.800.000 overnachtingen. Andere bekende gebieden, zoals Achensee, St. Anton am Arlberg en de Zillertal Arena haalden de top 10 helaas niet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in