Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe Kohlmaisgipfelbahn in Saalbach: een bouwupdate

Wintersportredacteur

Ook in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn wordt deze zomer weer flink gebouwd. Zo wordt de oude Kohlmaisbahn in in Saalbach na 30 trouwe dienstjaren vervangen voor een hypermoderne 10-persoons gondellift. Naast de functie als skilift gaat het dalstation ook plaats bieden voor 100 parkeerplekken en wordt er een nieuwe garage gerealiseerd voor al het materiaal om pistes te kunnen prepareren. Een geweldige verbetering voor het skigebied, want door de nieuwe lift ben je binnen 7 minuten van het dalstation naar het bergstation. Ideaal!

Kohlmaisgipfelbahn

Als alles volgens planning verloopt dan wordt de nieuwe lift in december 2018 geopend. De realisatie van de lift neemt een flinke investering met zich mee, want het totale project kost het skigebied 30 miljoen euro. Zoals je in de onderstaande foto’s kunt zien liggen de bouwwerkzaamheden op ramkoers en begint het al lekker op te schieten. De nieuwe Kohlmaisgipfelbahn is identiek aan de Schönleitenbahn die ook in het skigebied gebouwd is vorige zomer. Meer weten over deze nieuwe lift? Zie hier het artikel dat wij hierover publiceerden afgelopen winterseizoen.

Kohlmaisgipfelbahn in Saalbach

Locatie Kohlmaisgipfelbahn

Om je een goed beeld te geven waar de nieuwe lift gebouwd gaat worden, zie hieronder de pistekaart van het skigebied.

Bouwupdate Kohlmaisgipfelbahn

Onze vaste reporter vanuit Saalbach, Yannick Gal, heeft een paar foto’s gemaakt waarin je goed kunt zien hoe ver de bouwwerkzaamheden zijn. Perfecte omstandigheden voor de bouwvakkers om er een prachtig project van te maken.

Dalstation Kohlmaisgipfelbahn (Foto: Yannick Gal)

Dalstation Kohlmaisgipfelbahn (Foto: Yannick Gal)

 

Kohlmaisgipfelbahn Saalbach

Dalstation Kohlmaisgipfelbahn (Foto: Yannick Gal)

Dalstation Kohlmaisgipfelbahn (Foto: Yannick Gal)

Kohlmaisgipfelbahn Saalbach

Het middelstation van de nieuwe Kohlmaisgipfelbahn krijgt al vorm (Foto: Yannick Gal)

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in