Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe gondellift in Obertilliach gaat op 20 december open

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op 14 december wordt in Obertilliach (district Lienz) een nieuwe gondellift in gebruik genomen. De nieuwe gondellift is geplaatst in het skigebied Golzentipp. Afgelopen jaren nam het aantal toeristen drastisch toe in het gebied, waardoor een vernieuwde gondellift noodzakelijk werd. De officiële opening voor toeristen staat op 20 december gepland. 

De nieuwe gondel kost in de eerste fase 6,5 miljoen euro, maar zal de komende jaren uitgebouwd gaan worden. De gondellift vervangt de stoeltjeslift en de rit duurt in plaats van vijftien minuten nu vijf minuten tot het bergstation. Voor het skigebied was deze investering noodzakelijk, omdat de wachtrijen te lang werden waardoor de doorstroming in het skigebied niet efficiënt verliep.

In totaal heeft de bouw van de nieuwe lift zes maanden geduurd. De gondellift bevat 20 gondels waarbij 10 personen per gondel vervoerd kunnen worden. Het aantal toeristen neemt elk jaar toe in het skigebied, waardoor de skiliften zich daar ook op moeten aanpassen. Deze week werd ook bekend dat in Obertilliach de nieuwste James Bond film opgenomen gaat worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in