Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© pixabay

Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift in Brauneck

’s Zomers wordt er hard gewerkt in de skigebieden, zo ook in skigebied Brauneck. De afgelopen jaren hebben ze hier al meer dan 20 miljoen euro geïnvesteerd in de modernisering van het skigebied en ook deze zomer zetten ze dit voort. Dit keer is de oude Finstermünzbahn aan de beurt. Deze wordt vervangen voor een moderne 6-persoons stoeltjeslift. De nieuwe Schrödelsteinbahn gaat vanaf komend winterseizoen in gebruik. 

Overname skiliften

Kort voor de start van het winterseizoen 2017/2018 kwamen de liften in het Finstermünzkessel, aan de achterzijde van het skigebied, in de verkoop. De oude eigenaar was te oud om de liften zelf te kunnen bedienen. Hierop besloot de eigenaar van het andere deel van het skigebied de liften over te nemen. Dit deed hij deels uit respect voor de oude eigenaar, die de eerste lift in de jaren ’70 in dit gebied bouwde, en anderzijds om de vorm van het skigebied Brauneck-Wegscheid te kunnen behouden.

Tip: boek je vakantie met Club Med

6-persoons Schrödelsteinbahn

Het skigebied heeft de afgelopen jaren dus veel geld in de verbetering en ontwikkeling van het gebied gestoken. Dit jaar wordt de ruim 40 jaar oude 2-persoons stoeltjeslift, de Finstermünzbahn vervangen. Hier komt een moderne 6-persoons stoeltjeslift voor in de plaats, de Schrödelsteinbahn. Deze is van alle gemakken voorzien. Zo heeft de lift stoelverwarming, weerbestendige kappen en als kers op de taart een in hoogte verstelbare transportband zodat kinderen veilig in kunnen stappen. Verder zal de rij voor de Schrödelsteinbahn zo goed als verleden tijd zijn, gezien de capaciteit van de nieuwe lift meer dan twee keer zo groot is.

Specificaties nieuwe lift:

  • Type lift: stoeltjeslift
  • Aantal personen per stoeltje: 6
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Capaciteit per uur: 2400 personen
Schrödelsteinbahn

© Brauneck und Wallbergbahnen GmbH

Uitbreiding kunstsneeuw-installatie

Naast de vervanging van de oude stoeltjeslift zal ook de kunstsneeuw-installatie worden uitgebreid tot de pistes in de Finstermünzkessel. Voorheen stonden deze installaties namelijk alleen aan de andere zijde van het skigebied. Hiervoor wordt het water gebruikt uit het Garland reservoir dat in 2012 is aangelegd.

Wintersport in Brauneck

Het skigebied Brauneck is gelegen op nog geen 50 kilometer vanaf München. Hier kun je op de Brauneck en Latschenkopf heerlijk skiën op in totaal 34 km aan pistes. Bovenaan kunnen de gevorderden hun ei kwijt, terwijl de beginnende skiërs onderaan goed uit de voeten kunnen. Daarnaast is het gebied ook zeer geschikt voor kinderen. Voor hen zijn er namelijk maar liefst drie kinderlanden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in