Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Moeizame winter voor poedersneeuw liefhebbers Oostenrijk

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Moeizame winters zijn niet nieuws en heeft ook dit seizoen weer gezorgd voor een hoop onzekerheid. Vorig winterseizoen werd deze moeilijke start goed gemaakt met veel sneeuw en perfecte poedersneeuw condities, maar dit jaar is die situatie in veel Oostenrijkse skigebieden helemaal anders. De uitblijvende sneeuwval zorgt voor dramatische freeride omstandigheden en maken de omstandigheden gevaarlijk.

De poedersneeuw liefhebbers die elk jaar richting Oostenrijk vertrekken wachten nog steeds op de ideale freeride omstandigheden. Door het gebrek aan sneeuw en de warme temperaturen zijn de omstandigheden verre van ideaal te noemen. De pistes liggen er prima bij maar daar buiten is het niet wat we zouden willen.

Lawinegevaar
Door de slechte start van het winterseizoen hebben de meeste skigebieden te maken met een matige onderlaag. De sneeuwkanonnen hebben op de pistes voor een redelijke basislaag gezorgd, maar uiteraard draaien deze niet in het off-piste gebied. De omstandigheden zijn dan ook verre van ideaal en lawines hebben het al het leven van meerdere mensen gekost. Skigebieden waarschuwen dan ook voor de grote gevaren en raden iedereen af om het gevaar buiten de geprepareerde pistes op te zoeken.

Seizoensmedewerkers
Ook de seizoensmedewerkers in de Oostenrijkse skigebieden wachten nog steeds op de ideale omstandigheden. “Buiten de skilessen om met een groep heerlijke poederafdalingen opzoeken is het mooiste wat er is. Wij kijken dan ook uit naar een grote dump zodat we eindelijk op pad kunnen. Grote hoeveelheden sneeuw maakt het wonen in Oostenrijk in de winter extra mooi, dus laten we hopen dat moeder natuur ons nog een handje gaat helpen”, aldus Jasper Rotgans, skileraar in Oostenrijk en eigenaar van Skilerareninformatie.nl.

Volgende week kunnen de Oostenrijkse skigebieden weer gaan rekenen op nieuwe sneeuw. Veel sneeuw gaat het waarschijnlijk niet worden, maar alle kleine beetjes helpen. Tot die tijd moeten we het nog even doen met hoge temperaturen en blijven we in afwachting wat de natuur ons gaat brengen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in