Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Meerdere skigebieden doordeweeks dicht door gebrek aan wintersporters

In Oostenrijk kunnen de omstandigheden bijna niet beter. Voldoende verse sneeuw, lage temperaturen en regelmatig een strakblauwe lucht met stralend zonnetje. Toch besluiten veel skigebieden om vanaf deze week minder liften te openen of doordeweeks zelfs volledig dicht te gaan.

Niet omdat dit moet vanuit de overheid, maar omdat er simpelweg te weinig wintersporters zijn voor een rendabele ski-operatie.

Te weinig wintersporters

Sinds 24 december mogen de Oostenrijkse skigebieden hun liften en pistes weer openen voor wintersporters. Vanwege de huidige inreisbeperkingen en het feit dat accommodaties niet open mogen voor toeristische doeleinden, is skiën vrijwel alleen mogelijk voor de lokale bevolking.

Voor de skigebieden is dat heel dubbel. Enerzijds is het geweldig dat de liften en pistes weer open mogen, maar aan de andere kant is het een enorme uitdaging. Er komen op dit moment te weinig wintersporters voor een rendabele ski-operatie. Serfaus-Fiss-Ladis laat aan Tiroler Tageszeitung weten dat er rond deze tijd normaal gesproken 20.000 mensen in het skigebied aanwezig zijn. Nu zijn dat er slechts 2500. En zij zijn natuurlijk niet de enige. ORF.at laat weten dat skigebieden in Salzburg momenteel maar 20% van de reguliere inkomsten genereren.

Minder liften open of doordeweeks dicht

Vooral doordeweeks komen er bijna geen wintersporters. In Rauris zijn het er momenteel niet meer dan 60 per dag. Daarnaast skiën veel mensen niet de hele dag, omdat de horeca gesloten is. Op koude of sneeuwrijke dagen zijn ze dan vaak niet langer dan drie uur in het skigebied. Om die reden hebben meerdere skigebieden laten weten doordeweeks minder liften en pistes te openen. Het gaat hier bijvoorbeeld om Serfaus-Fiss-Ladis, SkiWelt, KitzSki, het Skicircus, Katschberg en Zauchensee. Een aantal gebieden, gaat van maandag tot en met vrijdag zelfs helemaal niet meer open. Het betreft hier onder andere de skigebieden Fendels en Rifflsee (Pitztal). De Ehrwalderalmbahn en Venetbahn hebben aangegeven tot in ieder geval eind januari van maandag tot en met donderdag gesloten te blijven.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in