Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meer wintersporters Vorarlberg maar minder overnachtingen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Tot nu toe mogen de skigebieden in Oostenrijk niet klagen over het verloop van winterseizoen 2014-2015. Opvallend is dat er meer wintersporters in de provincie Vorarlberg op vakantie zijn geweest, maar dat het aantal overnachtingen is gedaald. Dit is gebleken uit de informatie van het nationale bureau voor statistieken.

De cijfers van het nationaal bureau voor statistieken hebben uitgewezen dat in de maand januari 266.000 gasten waren die circa 1,3 miljoen overnachtingen geboekt hebben. In het aantal gasten is dit een stijging van 9,6%, maar in het aantal overnachtingen een daling van 0,8%. Kijkend naar de cijfers van vorig winterseizoen is er een record aantal aan gasten gemeten. Van november 2014 tot januari 2015 zijn er in totaal 502.500 gasten gemeten met in totaal 1.970.000 overnachtingen. Het aantal overnachtingen is in deze periode gedaald met 4,3 procent.

Toerisme-directeur Christian Schützinger geeft aan dat de daling van het aantal overnachtingen voortkomt uit het feit dat steeds meer mensen korte weekenden richting de wintersportbestemming gaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in