Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Meer ski-ongelukken dan vorig seizoen in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Ondanks dat het skiseizoen dit jaar niet zo lang duurde, is er wel een stijging van het aantal ski-ongelukken geweest. In totaal werd de Oostenrijkse alpine politie deze winter opgeroepen bij 3041 ski-ongelukken. Dat is een stijging van vier procent ten opzichte van het jaar ervoor.

In Oostenrijk zijn deze winter 33 personen om het leven gekomen op de piste. In 19 gevallen waren hart- en vaatziekten de oorzaak daarvan.

Vertekenend beeld

De stijging aan ongelukken had waarschijnlijk nog groter geweest als het coronavirus niet had toegeslagen, laten de cijfers zien. Tot begin maart was er namelijk een stijging van maar liefst tien procent te zien. De laatste twee weken van het seizoen hebben de gemiddelde stijging flink doen dalen. Daaruit zou je kunnen opmaken dat er al minder mensen op de pistes aanwezig waren vanwege het virus.

Vlucht

De Oostenrijkse politie geeft aan dat in circa twintig procent van de ski-ongelukken één van de partijen verder skiet na het ongeval. Dat is natuurlijk een zorgwekkend cijfer. Als je betrokken bent bij of getuige bent van een ongeval, ben je verplicht hulp te verlenen. Daarnaast heb je een legitimatieplicht. Helaas gebeurt het dus nog veel te vaak dat wintersporters verder skiën.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in