Nieuwsalert per mail ontvangen

Afgelopen weekend meer dan 30 cm sneeuw in de Alpen

Wintersportredacteur

Het verschil tussen het afgelopen weekend en het paasweekend was groot. Niet alleen in ons eigen land was het koud en regenachtig, ook in de Alpen was dat het geval. De winter was weer even helemaal terug! Omdat de sneeuwvalgrens flink omlaag ging, viel er in sommige plaatsen zelfs sneeuw in de dalen.

De winter is terug

Het is eind april en toch leek het afgelopen weekend meer op januari/februari. Op sommige plaatsen viel meer dan 30 centimeter sneeuw! Raar? Nee helemaal niet. Ook in deze tijd van het jaar kan het nog flink losgaan in de Alpen. Ideaal voor alle skigebieden die nu nog open zijn, want zo’n extra laagje is natuurlijk altijd fijn.

De meeste sneeuw is dit weekend gevallen in de Dolomieten en Oostenrijk. Vooral Karinthië en het Salzburgerland kregen veel sneeuw te verduren. Een aantal bergpassen werd hier afgesloten en er vonden meerdere verkeersongevallen plaats door gladde wegen. In het Italiaanse Aldein viel door de vele sneeuw een boom op de weg. De brandweer moest eraan te pas komen om de weg weer toegankelijk te maken voor verkeer. Ook in Zwitserland en Frankrijk viel sneeuw, maar hier klaarde het in de loop van het weekend steeds meer op.

 

Nog meer sneeuw

Als we naar de weerberichten van de aankomende week kijken, is het nogal wisselvallig in de Alpen. De sneeuwvalgrens ligt tussen de 1000 en 1400 meter en met hier en daar neerslag, zorgt dat lokaal voor meer dan 20 centimeter sneeuw. Zo verwacht men vandaag en morgen in Westendorf zo’n 20 cm, in de Zillertal Arena 25 cm, in Sölden 15 cm, in Davos 10 cm, in Val Gardena 6 cm en in Alta Badia 9 cm. In Zwitserland en Frankrijk is het aan het begin van de week al een stuk zonniger. In de loop van de week wordt dat ook in de andere Alpenlanden verwacht.

Wil jij nog skiën? Kijk hier welke skigebieden nog open zijn!

Foto-update

Benieuwd hoe het er het afgelopen weekend aan toe ging? Bekijk hieronder een aantal foto’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ❄️ Val Thorens ❄️ (@val_thorens) op

Val Thorens dit weekend

Het sneeuwt in Sölden

Witte daken in de Dolomieten

Winterwonderland in de Drei Zinnen Dolomites

Drei Zinnen Dolomites

Een witte wereld in Alta Badia

Sölden

Sneeuw in het dal in Längenfeld

Sneeuw op de berg, groen in het dal in Castelrotto (Zuid-Tirol)

Het sneeuwt in Obertauern

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in