Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Eiswind [CC BY-SA 3.0]

Mayrhofner Bergbahnen investeren 18,2 miljoen in dalafdaling en middenstation

Wintersportredacteur

Schwendau is één van de gemeentes in skigebied Ski Zillertal 3000. Het dorp heeft helaas geen dalafdaling, maar het is wel mogelijk om via de Horbergbahn of een rode skiroute af te dalen. Vanaf 2021 komt daar verandering in. De Mayrhofner Bergbahnen gaan 18,2 miljoen euro investeren in een middenstation en bijbehorende piste.

De wens is er al jaren

Iedereen die wel eens in Schwendau heeft overnacht, weet dat je alleen via skiroute 30 of de Horbergbahn terug kunt naar het dorp. Zo’n skiroute is leuk als je goed kunt skiën, maar niet als je nog niet met alle zekerheid de berg afkomt. Sinds 1993 doet de gemeente Schwendau daarom al een beroep op de Mayrhofner Bergbahnen om de skiroute om te bouwen tot dalafdaling. De gemeenteraad van Mayrhofen en de VVV van Mayrhofen-Hippach hebben daar in 2013 wel op toegezegd, maar tot nu toe is er geen actie ondernomen. De VVV heeft 12 jaar compensatie betaald om uitbreiding mogelijk te maken en sinds een paar jaar dekken de Bergbahnen ook de helft van de kosten. Het liftbedrijf gaf echter voorrang aan andere projecten.

‘Halve dalafdaling’

Gelukkig komt daar vanaf skiseizoen 2021/2022 eindelijk verandering in. De Mayrhofner Bergbahnen hebben toegezegd 18,2 miljoen euro te gaan investeren. De Horbergbahn krijgt een middenstation en een ‘halve dalafdaling’. Het laatste deel naar het dorp blijft voorlopig een skiroute. Dat komt omdat de berg hier behoorlijk steil is en de piste dus diepzwart zou worden. Op sommige delen zelfs steiler dan de dalafdaling in Zell am Ziller. De meeste skiërs zouden deze piste dan toch niet kunnen skiën.

Pistekaart Ski Zillertal 3000 met pijl naar Horbergbahn

De pijl geeft aan waar de nieuwe piste en het dalstation komen

Kunstsneeuw

Daarom is gekozen om de overige 6,7 miljoen euro te investeren in een 50.000 m³ groot waterreservoir voor kunstsneeuw. Deze komt net onder de Adlerbühne op de Ahorn. Dit reservoir moet in de winter dienen als wateropslag voor het maken van kunstsneeuw en in de zomer als wandelbestemming. Het is dus niet de insteek dat je er in de zomer gaat zwemmen.

 

Skigebied Ski Zillertal 3000

Skigebied Ski Zillertal 3000 is een skigebied met ruim 200 km aan pistes. Dankzij de aanwezigheid van de Hintertuxer Gletscher is het skigebied ontzettend sneeuwzeker. Het hoogste punt dat je op ski’s kunt bereiken, ligt op 3250 meter hoogte. Niet alle liften en pistes zijn onderling met elkaar verbonden, maar met de skibus kun je gemakkelijk pendelen. Vanuit verschillende dorpen heb je toegang tot het skigebied. Er zijn tal van leuke berghutten waar je van een traditionele wintersportlunch kunt genieten en na de skidag gaat het los in de après-ski.

Header/teaserfoto: © Eiswind [CC BY-SA 3.0]

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in