Nieuwsalert per mail ontvangen

Man kan snowboarden zonder benen en met maar één arm

Wintersportredacteur

Het is maar moeilijk voor te stellen dat je met maar één arm én zonder benen überhaupt iets kunt ondernemen. Laat staan snowboarden. Toch is alles mogelijk als je maar wilt. Zelfs met een handicap. Dat bewijst Nick Santonastasso in de video in dit artikel.

Geboren met één arm en zonder benen

Nick Santonastasso is geboren met het Hanhart-syndroom. Mensen die met dit syndroom hebben geen armen, benen, vingers of handen. Niemand had ooit gedacht dat Nick ooit zou komen op het punt waar hij nu is. Het begon allemaal toen hij twee jaar oud was. Zijn vader liet hem heel even alleen, maar toen hij terug kwam, was Nick zelfstandig gaan staan en bewoog hij zich voort in de kamer. Nu, jaren later, probeert hij iedereen te inspireren om ook met een handicap alles uit het leven te halen.

 

Alles is mogelijk

Dat (bijna) alles mogelijk is, bewijst Nick in deze video. Ook op wintersport gaan als je maar één arm hebt en geen benen is mogelijk. Je hebt er alleen een speciaal snowboard voor nodig. Benieuwd hoe dat er aan toe gaat en hoe lekker hij de berg afkomt? Bekijk het in de video hieronder.

En één voordeel: omdat je zo klein bent, heb je ook geen skipas nodig. Je glijdt zo onder de poortjes door!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nick Santonastasso (@nicksantonastasso) op

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in