Nieuwsalert per mail ontvangen

De leukste wintersportevenementen van dit seizoen!

Dutchweek Gerlos

© Stephan Versluis & Christ Clijsen

Als fanatieke wintersporter wil jij natuurlijk geen enkel wintersportevenement missen! Om te voorkomen dat je er toch één over het hoofd ziet, zetten wij de leukste wintersportevenementen van het jaar even op een rij. Naar welke ga jij?

Dutchweek(s)

Dutchweek kennen we inmiddels allemaal! Het is ieder jaar weer een groot feest. Inmiddels is dit evenement niet meer alleen in Val Thorens te vinden. Dit jaar wordt het namelijk ook op vier andere locaties gehouden. Elk evenement zal zijn eigen thema hebben, maar dat het dak eraf gaat, dat staat vast!

Wanneer?

  • Dutchweek Italia: 14 t/m 18 maart 2018
  • Dutchweek Saalbach: 21 t/m 25 maart 2018
  • Dutchweek Gerlos: 4 t/m 8 april 2018
  • Dutchweek Norway: 18 t/m 21 april 2018
  • Dutchweek Val Thorens: 28 april t/m 5 mei 2018

Lederhosen Wedel Finale

Traditiegetrouw organiseert de Zillertal Arena de ‘Lederhosen Wedel Finale’. Tijdens dit evenement krijgt iedereen die in Lederhosen of Dirndl aan de kassa komt een gratis skipas. Dit zorgt in ieder geval voor geweldige beelden. Daarnaast kunnen de mensen rekenen op live muziek, gratis schnapps en vette feesten. Kortom dit mag je niet missen!

Wanneer? 
14 en 15 april 2018

 

SkiColor

Wie kent de Color Run niet? Maar wist je dat dit kleurrijke feestfestijn ook  op de ski’s te vinden is? Gekleed in een wit skipak ski je naar beneden, ondertussen wordt er met gekleurd poeder gegooid. Uiteraard wordt er ook muziek gedraaid en zijn er andere activiteiten. Lijkt het je wat? Je vind dit evenement in skigebied Portes du Soleil in Les Gets.

Wanneer?
10 maart 2018

Gamsleiten Criterium

Schatzoekers opgelet! Dit is schatzoeken voor gevorderden! Tijdens dit evenement zijn er in Obertauern op de steilste piste van het gebied, namelijk Gamsleiten 30 kisten met prijzen verstopt. In elke kist zit een prijs, maar kan jij ze vinden? Wij weet ga jij wel naar huis met de hoofdprijs, een spiksplinternieuwe BMW! Een goede speurneus is in ieder geval vereist.

Wanneer?
13 tot 15 april 2018

Rise & Fall

‘Ter land, ter zee en in de lucht’ wie kent het niet. In Mayerhofen wordt een vergelijkbaar iets gedaan, alleen dan met topsporters. Tijdens deze bijzondere estafetteraces moeten de deelnemers zich op verschillende onderdelen bewijzen. Namelijk bergbeklimmen, skiën, mountainbiken en paragliden. Wie gaat er met de prijzen vandoor?

Wanneer?
16 december 2017

ClauWau

Het WK kerstmannen, wat een spektakel! Heb jij ooit zoveel kerstmannen bij elkaar gezien? In teams moeten de kerstmannen zich bewijzen wie nu toch de beste kerstman is. Uiteraard worden daarbij de taken van de kerstman uitvoerig getest. Heb jij de kerstmannen al rendier zijn rijden en pakjes zien bezorgen in Samnaun?

Wanneer?
25 november 2017

IceSnowFootball

In Arosa wordt voor de achtste keer keer een onofficieel WK sneeuwvoetbal gehouden. Om dit te kunnen realiseren treffen hiervoor oud profvoetballers elkaar. Vorig jaar ging Duitsland er met de winst vandoor. Wie wordt het dit jaar?

Wanneer?
11 tot 13 januari 2018

Glacier Bike Downhill

Met de ski’s de berg af, dat is toch veel te makkelijk? Weet je wat pas echt cool is? Op de fiets de piste af. Er is maar 1 ding belangrijk en dat is zo snel mogelijk naar beneden komen. De fietsers overbruggen een afstand van 1.700 hoogtemeters, de snelste presteert dit in 5,5 minuut, ga dus maar na hoe hard ze naar beneden gaan!

Wanneer?
10 maart 2018

Meer evenmenten

Dit zijn natuurlijk niet het enige evenementen die deze winter plaats vinden. Zo verwachten we ook nog het Freeride Festival in Val Thorens. Echter is hier nog geen datum van bekend. Één ding is in ieder geval zeker, er komen weer een heleboel leuke evenementen aan.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in