Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Legendarische FIS World Cup wedstrijd St. Anton afgezegd

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De woordvoerder van de FIS World Cup heeft laten weten dat de legendarische race in St. Anton niet door kan gaan vanwege het tekort aan sneeuw. Een enorme domper voor het skigebied, want jaarlijks trekken duizenden fans richting het skigebied om de spectaculaire wedstrijd te aanschouwen. Een enorme economische impuls voor het skigebied die zij dit jaar mis gaan lopen.

Ondanks dat de wedstrijden pas tussen 8 en 10 januari georganiseerd worden, neemt de organisatie geen risico en hebben het evenement verplaatst. Een beslissing waar het skigebied enorm van baalt, want volgens de laatste voorspellingen moet er dan wel genoeg sneeuw liggen. Toch nemen zij geen risico’s en hebben de wedstrijd verplaatst naar Altenmarkt-Zauchensee. Gelukkig ook in Oostenrijk, want dan hoeven niet alle fans hun trip af te zeggen.

In een officieel persbericht heeft de FIS laten weten dat het voor recreatieve skiërs goede condities zijn, maar dat er voor het skiën van een race geen garanties gegeven kunnen worden. Een domper voor St. Anton en een meevaller voor Altenmarkt-Zauchensee.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in