Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Kabel skilift alweer doorgeknipt: gondels naar beneden gevallen

Wintersportredacteur

De gondels van de Sea to Sky Gondola in het Canadese Squamish zijn gisteren voor de tweede keer in 13 maanden vernield. De kabel van de lift was doorgesneden, met als gevolg dat de gondels naar beneden zijn gevallen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Kabel doorgesneden

Gisterochtend kwam rond 04:00 uur het bericht binnen bij Squamish RCMP (Royal Canadian Mounted Police) dat de kabel van de Sea to Sky Gondola was doorgesneden. Hierdoor vielen de gondels die nog aan de kabel hingen naar beneden. Gelukkig zijn er geen gasten of personeel gewond geraakt. De Squamish RCMP is op het moment bezig het voorval te onderzoeken, maar daders zijn nog niet aangewezen.

Tweede keer

Het is niet de eerste keer dat Squamish te maken heeft met vernieling. Op 10 augustus 2019 was de kabel van dezelfde lift ook al een keer doorgesneden. De dader is tot de dag van vandaag nog niet gevonden. De lift heeft maanden stil gestaan en de reparatie heeft miljoenen dollars gekost. Laten we hopen dat de daders er dit keer niet mee wegkomen! Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de Squamish RCMP.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in