Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Innsbruck heeft recordwinter achter de rug

Wintersportredacteur

Voor de vijfde winter op rij meldt het toerismebureau van Innsbruck en de vakantiedorpen daaromheen een record als het gaat om overnachtingen. Van een crisis op het gebied van toerisme merkt de regio dus helemaal niets. 

De Oostenrijkse stadsregio heeft deze winter vier procent meer overnachtingen in de boeken staan dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal zijn er 1,4 miljoen overnachtingen geboekt, wat betekent dat de vier procent stijging overeenkomst met 64.000 extra overnachtingen.

De Chinezen komen eraan
Waar de wintersportregio het aan te danken heeft dat er zoveel meer overnachtingen geboekt zijn? Aan de Chinezen. De Russen lijken de interesse in de regio te hebben verloren, maar de Chinezen komen meer en meer naar de Oostenrijkse streek.

Mij verbaast het niets dat de regio zo populair is, want zelf ben ik afgelopen winter ook een beetje verliefd geworden op de regio toen ik met Just Away op reis was. Innsbruck is een prachtige stad met een rijke historie die je niet kunt missen als je door het centrum loopt. Het gouden dak, de hofkerk, de hofburg, het is er prachtig. Bovendien ademt de stad wintersport. Niet alleen dankzij de ligging ten opzichte van skigebieden, maar ook dankzij de Olympische Winterspelen die er in 1964 en 1976 gehouden zijn. Het is zeker een aanrader voor een stedentrip of voor een bezoek als het slecht weer is in het skigebied.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in