Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In deze skihal kun je met echte pinguïns knuffelen

Wintersportredacteur

Pinguïns in de woestijn? Jazeker, in Dubai lopen er pinguïns rond. Maar wees gerust, ze merken niets van de droogte en warmte. Ze wonen namelijk in de indoor skihal Ski Dubai. Er wordt hier een constante temperatuur van -5 °C gehandhaafd, waardoor er een prettig leefklimaat voor de pinguïns wordt gecreëerd.

Kennis maken met de pinguïns

Als bezoeker van Ski Dubai kun je nader kennis maken met de kolonie pinguïns. Er wonen twee soorten in het skiparadijs, een aantal koningspinguïns en een aantal ezelspinguïns. Je kunt verschillende pakketten boeken om kennis te maken met de gevederde vrienden. Het is zelfs mogelijk om met de pinguïns te gaan zwemmen.

Koningspinguïn

Dit is de op een na grootste pinguïn, na de Keizerspinguïn. Ze vallen onder de categorie vogels en leggen eieren. De koningspinguïn is te herkennen aan het zwarte hoofd, de kin en keel zijn ook zwart. Aan beide zijdes van het hoofd zitten oranje, druppel gevormde vlekken. In totaal zijn er 2,23 miljoen koningspinguïns en dit aantal blijft groeien.

 

Ezelspinguïn

De ezelspinguïn is met 61-76 cm lengte de op twee na grootste pinguïn. Ook zij leggen eieren en vallen onder de categorie vogels. Aan de bovenkant van het hoofd zit een witte vlek, die tot over hun ogen heen loopt. In het wild zijn er meer dan een half miljoen ezelspinguïns. Zijn naam heeft hij te danken aan het geluid dat hij maakt, dat klinkt als het geluid van een ezel. Hij is de snelste zwemmer. Hij kan ongeveer een snelheid halen van 40 km per uur.

Profielpagina

Op de website van Ski Dubai kun je voordat je die kant op gaat alvast oefenen om de pinguïns te herkennen. Er is namelijk per pinguïn een profielpagina opgesteld. Op deze manier kun je de pinguïns een beetje beter uit elkaar houden. Wel zo makkelijk, ze lijken namelijk behoorlijk op elkaar. Ik heb mijn favoriet in ieder geval al gevonden:).

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in