Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Hier wil je wintersporten in de Franse Alpen: drie plaatsen onder de loep

© Lionel Royet / Alpe d'Huez Toerisme

Wintersportredacteur

Heb je al eens gehoord van Les Deux Alpes, Alpe d’Huez of Saint Gervais? Dit zijn wintersportplaatsen in Frankrijk die een bezoekje zeker waard zijn! Met honderden kilometers aan piste in de regio, prachtige uitzichten en veel mogelijkheden aan accommodaties, is een wintersport hier zeker aan te raden. Om je op weg te helpen hebben we de eerste stap voor een wintersport naar de Franse Alpen alvast voor je gezet!

Wintersport in de Franse Alpen

De Franse Alpen staan bekend om de grote en uitgebreide skigebieden. Vaak zijn er in deze plaatsen veel aaneengesloten kilometers aan pistes te vinden. De echte kilometervreters kunnen hier dus goed terecht. Tijdens je wintersport in de Franse Alpen verveel je je sowieso niet, hier is namelijk genoeg te bekijken en te doen. Zo zijn er veel knusse stadjes en dorpen om te bezoeken, naast het afdalen van de hooggelegen pistes.

Meer dan 200 km piste in Les Deux Alpes

Les Deux Alpes is onder veel wintersporters geen onbekende bestemming voor een skivakantie in de Franse Alpen. Het skigebied is zeer sneeuwzeker door de aanwezigheid van een gletsjer en je kunt hier genieten van gezellige après-ski. Het bijzondere aan dit skigebied is dat je kunt skiën tot wel 3600 meter hoogte! In Les Deux Alpes vind je 35 liften, 72 afdalingen en meer dan 200 km aan piste. Het dorp Les Deux Alpes is verdeeld over twee gedeeltes: Les 2 Alpes 1650 en Les 2 Alpes 1800. Naast het skiën kun je hier ook een hele leuke tijd in het dorp doorbrengen. Met onder andere een bowlingbaan, bioscoop, museum en sportfaciliteiten kun je je zeker vermaken. Ook zijn er barretjes en restaurants in overvloed. Of je nu een wintersport vol gezelligheid in de après-ski wilt boeken of een familievakantie, je kunt in Les Deux Alpes de drukte opzoeken of links laten liggen. Genoeg mogelijkheden!

Wintersport in het bekende Alpe d’Huez

Alpe d’Huez is een bekend dorp in Frankrijk voor Nederlanders. Deze bestemming heeft een ideale ligging omdat het zuidelijk georiënteerd is. Het dorp ligt op een hoogte van 1860 meter. Vanuit het dorp heb je gemakkelijke toegang tot ruim 240 km aan pistes. Dichter bij het dorp zijn er veel mogelijkheden voor beginners, verder richting de top van de Pic Blanc (3300 m) zijn er meer uitdagingen voor gevorderden te vinden. Alpe d’Huez deelt de pistes met vier andere skiresorts: Villard Reculas, Auris en Oisans, Oz-en-Oisans en Vaujany. Het dorp zelf is erg sfeervol en bestaat uit veel houten gebouwen. Door de hoogte is het er vaak erg winters en ligt er op de daken van de huizen een dikke laag sneeuw.

Saint Gervais, onderdeel van Evasion Mont-Blanc

Een wintersportdorp met bijzondere ligging in Frankrijk is Saint Gervais. Deze bestemming ligt namelijk aan de voet van de machtige Mont Blanc. Daarnaast is het ook een van de beroemdste kuuroorden in Europa. Vooral rustzoekers en mensen die van een knusse bestemming houden kunnen hier goed terecht voor een verblijf. Het skigebied waar dit dorp onderdeel van uitmaakt is Evasion Mont-Blanc met meer dan 400 km aan pistes. Ook hier ski je op grote hoogte, de pistes reiken tot 2350 meter. Vanuit Saint Gervais kun je verschillende andere leuke dorpen bereiken, zoals Megève. Met zoveel kilometers in dit skigebied kun je je zeker vermaken! Van restaurants, off-piste hellingen tot funparks, waarschijnlijk is één week niet genoeg om alle mogelijkheden in dit enorme skigebied in de Franse Alpen te ontdekken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Interhome & #ExploreFrance.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in