Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het is warm in de Oostenrijkse skigebieden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De tijd dat wij ons warm moesten inpakken in de Oostenrijkse skigebieden is deze dagen even voorbij. Een warmtefront komt op dit moment over de Alpen heen en zorgt voor Lente temperaturen. Niet verkeerd voor de wintersporters die op dit moment hun welverdiende vakantie vieren, want even genieten van het heerlijke zonnetje hoort ook bij de wintersportvakantie.

Vorige week klaagde de wintersporters over de enorm koude temperaturen. In Tirol was er een temperatuur gemeten van -23 graden. Dat zijn temperaturen waarbij een ritje in de skilift niet heel aangenaam wordt gemaakt. Op dit moment zijn deze omstandigheden helemaal omgeslagen en is het overdag zelfs aan het dooien in de Oostenrijkse Alpen. De bomen zijn niet meer bepakt met een dik pak sneeuw en ook de straten zijn niet meer voorzien van het witte goud. Toch is er hoop en hoeven we ons totaal geen zorgen te maken!

Deze warme weersomstandigheden blijven naar alle waarschijnlijkheid aanhouden tot het weekend. Dan gaat de temperatuur weer dalen en zie je dat de sneeuwgrens weer richting de 500 meter gaat. De dalen worden dan weer prachtig wit en is heel Oostenrijk weer omgetoverd tot een winterse wereld. Bekijk als voorbeeld de onderstaande weersvoorspellingen van Snowplaza.nl voor Saalbach.

Screen Shot 2016-01-26 at 09.08.15

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in