Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Het gaat weer sneeuwen in de Alpen!

Wintersportredacteur

Het mag dan wel maart zijn en bijna lente, de winter is gelukkig nog niet voorbij! Er komt namelijk nog even een pak sneeuw naar de Alpen. Tot en met maandag kan het flink gaan sneeuwen. Op sommige plekken verwachten ze zelfs meer dan een halve meter. Hoeveel er precies wordt verwacht, lees je hieronder. 

Eerst storm, dan sneeuw

We schreven er gisteren al over, maar er komt een storm richting Oostenrijk. Vandaag en morgen waait er een föhn over de Oostenrijkse Alpen die voor hoge temperaturen zorgt. Morgen kan het in Vorarlberg zelfs 19 graden worden. Gelukkig is deze föhn van korte duur, want in het weekend dalen de temperaturen en de sneeuwgrens weer. De sneeuwgrens zal komend weekend tussen de 1.000 en 1.500 meter liggen en dat is maar goed ook. Er komt namelijk flink wat neerslag aan en dat zal nu gelukkig voor het grootste gedeelte in de vorm van sneeuw vallen.

 

Verwachte sneeuwval

Van verse sneeuw worden we altijd enthousiast. Helemaal als het seizoen richting het einde loopt, is verse sneeuw meer dan welkom. Je kunt dan ook wel raden hoe gelukkig ik werd van de sneeuwvoorspellingen die voorbij kwamen. In Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland gaat het tot en met maandag nog even goed sneeuwen en ook in Italië wordt een paar centimeter verse sneeuw verwacht. De tabel hieronder geeft de sneeuwverwachting tot en met maandag weer. Deze hoeveelheden zijn gebaseerd op de voorspellingen van Bergfex.at. Het blijven natuurlijk voorspellingen, dus we moeten even afwachten hoeveel er echt gaat vallen.

Skigebied Verwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Serfaus-Fiss-Ladis 33
Zillertal Arena 37
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 23
Skicircus Saalbach Hinterglemm 24
Snow Space Salzburg 25
Ischgl 48
Sölden 48
Kitzbühel – Kirchberg 23
Ski Arlberg 65
Kitzsteinhorn 57
Katschberg 29
Frankrijk
Les Trois Vallées 59
Portes du Soleil 44
Espace Killy 70
Les Sybelles 44
Le Grand Domaine 45
La Plagne 69
Zwitserland
Zermatt 70
Verbier 58
Saas-Fee 64
Adelboden 39
Laax 47
Davos 47
Italië
Val Gardena 13
Alta Badia 16
Seiser Alm 10
Val di Fassa 6
Kronplatz 16

Na maandag wordt nog meer sneeuw verwacht. Hoeveel dat is, lees je in de volgende sneeuw-update!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in