Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het gaat sneeuwen!

Skiinformatie

Wintersportredacteur

Nog eventjes en dan gaat het winterseizoen echt van start, als over 3 weken de grote horde skigebieden hun deuren opent. Daarvoor is wel een essentieel onderdeel nodig: sneeuw. En die lijkt deze week te gaan komen!

Geen groene bergtoppen weer, maar metersdiepe sneeuw. Dat is wat we willen en wat we gaan vragen aan Sinterklaas en de Kerstman. Tot die tijd moeten we het gewoon doen met wat Moeder Aarde ons geeft. De weerkaarten zijn vandaag erg positief. Als je volgend weekend een reisje naar de Alpen hebt gepland, vergeet dan alsjeblieft je sneeuwkettingen niet. Er kan namelijk zomaar een halve meter sneeuw liggen.

Sneeuwverwachting voor de aankomende 6 dagen van WePowder.
Sneeuwverwachting voor de aankomende 6 dagen van WePowder.

Kort geleden lieten we al weten dat het eind november zou gaan sneeuwen, maar je weet hoe het gaat met voorspelling ver vooruit. Die komen niet altijd uit. Toch lijken de voorspellingen van toen nu uit te gaan komen en komt de sneeuw aanstaande vrijdag. Het beeld hierboven van WePowder is de verwachting voor de aankomende zes dagen die ziet er zooooo lekker uit! Ook Wintersportweerman Hajo is positief gestemd, dus wij hebben er alle vertrouwen in dat het gaat dumpen.

Zoals je kunt zien moet je voor de dikke bak met sneeuw in Frankrijk en Zwitserland zijn. In Chamonix wordt er 58cm voorspeld. Lekker hoor! Helaas zitten wij pas begin december in de bergen en hebben we niet zoveel aan sneeuw op dit moment, maar toch is het altijd fijn om de prachtige sneeuwplaatjes door te krijgen. WINTERKRIEBELS!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in