Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het aftellen voor de Hahnenkamm-Rennen is begonnen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het grootste ski spektakel staat voor de deur en alle inwoners, toeristen en overige belanghebbende in Kitzbühel zijn begonnen met het aftellen. De Hahnenkamm-Rennen is elk jaar weer een groot evenement waar duizenden geïnteresseerden op af komen om te zien hoe de topatleten van de piste afrazen.

De Streif wordt vandaag voor het eerst getest door de deelnemers tijdens de trainingen. Door de dalende temperatuur van afgelopen dagen is de piste in topconditie en zijn de omstandigheden ideaal. Vanwege de sneeuwval van gisteravond worden op dit moment de pistes opnieuw voorzien van een ijslaag zodat de trainingen straks kunnen starten. 

Tijdens de Hahnenkamm-Rennen wordt Kitzbühel omgetoverd tot klein Hollywood, want verschillende acteurs en andere celebrities uit de hele wereld komen af op het evenement. Ook voor de ‘normale’ toeristen is het een geweldige wedstrijd om heen te gaan, want het hele dorp wordt omgetoverd tot een grote kermis. De treinen brengen elk jaar circa 50.000 passagiers naar het finish gebied. 

Wederom heeft de organisatie de prijzenpot weer verhoogd. In totaal wordt er een bedrag van €645.000,- weggegeven aan de winnende deelnemers. De winnaar van de super G gaat naar huis met maar liefst €43.325,-. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer die in de top 15 eindigd ook een beloning. Het gaat weer een prachtige wedstrijd worden waar we allemaal naar uitkijken!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in