Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Heerlijke sneeuwbeelden vanuit Hinterglemm

Wintersportredacteur

Vanochtend begonnen we de dag al met beelden uit het populaire Königsleiten. Zojuist komen er ook een paar heerlijke sneeuwbeelden binnen vanuit Hinterglemm. En geloof je, daar krijg je kriebels van. Hoe graag zou jij nu weer in de sneeuw staan met je latten of snowboard onder?

Sneeuw op de Zwölferkogel

Wintersporters die bekend zijn met het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn herkennen op de foto’s en video waarschijnlijk heel goed de plek waar ze gemaakt zijn. Dit is namelijk voor vele wintersporters die in Hinterglemm wonen de plek waar de skidag start: bovenop de Zwölferkogel. We kregen de foto’s door van Tanja, die bij de Bergbahnen in Hinterglemm werkt en de tijd heeft genomen ons wat beelden door te sturen.

Groen in Hinterglemm dorp

Op dit moment is het in het dorp zelf nog niet wit. Van Yannick, die in Oostenrijk woont, kregen we de onderstaande foto door. Je ziet heel duidelijk de sneeuwgrens, wat betekent dat het in het dorp somber weer is en regent. Toch jammer als je daar net op vakantie bent. Laten we daar hopen op óf kouder weer óf een lekker zonnetje.

Even terug in de tijd

De afgelopen decennia is er in Oostenrijk veel veranderd, waaronder ook in Saalbach Hinterglemm. Nieuwe liften, veel meer toerisme, het hoort er allemaal bij. In het onderstaande bericht blik je even terug in de tijd, terug naar de jaren ’60.

Saalbach Hinterglemm in de jaren ’60: een reclamevideo

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in