Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grootste skigebied van Oostenrijk in de planning

Wintersportredacteur

Onlangs schreven wij al over de verbinding van de gebieden Arlberg en Kappl, waar afgelopen week goedkeuring voor is gegeven. Die verbinding is de stap richting het ontwikkelen van het grootste skigebied van Oostenrijk. Binnen enkele jaren kun je in het mega gebied genieten van 562 km aan pistes.

Een dergelijk groot skigebied vind je in Oostenrijk nog niet. Het grootste skigebied op dit moment is Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, dat sinds dit jaar die titel overgenomen heeft van Skiwelt en ‘maar’ 270 km telt.

Waarom deze verbinding de start is van het mega gebied? Sinds twee jaar zijn de Lech en Warth met elkaar verbonden en een verbindingslift tussen Zürs en St. Anton staat ook al gepland. Als de nieuwe verbinding van Arlberg en Kappl realiteit is, dan mis je alleen nog een verbinding tussen Kappl en Ischgl om van Samnaun helemaal naar Warth te kunnen skiën. Voorlopig is het nog niet zover, want geschat wordt dat met de bouw van de aansluiting van Arlberg en Kappl pas in 2019 begonnen wordt.

Schaalvergroting is in volle gang in de Alpen. Gebieden blijven verbinden met elkaar om zo van schaalvoordelen te profiteren. Of dat allemaal nodig is? Waarschijnlijk voor de winstgevendheid wel, maar of wij wintersporters het nodig hebben is nog maar de vraag.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in