Nieuwsalert per mail ontvangen

GoPro oorzaak hoofdletsel Michael Schumacher

Het ernstige hoofdletsel dat Formule 1 legende Michael Schumacher opliep tijdens een skicrash in december werd veroorzaakt door de GoPro die op zijn helm gemonteerd was. De bron van dit nieuws zou volgens de Franse journalist Jean-Louis Moncet de 15-jarige zoon van Schumacher zijn, Mick Schumacher.

Tegen een Franse radiozender vertelde Moncet dat “de klap op de rots niet het probleem was, maar de GoPro op zijn hoofd die het hersenletsel veroorzaakte”. Eerder dit jaar verklaarde The Telegraph al dat de GoPro een oorzaak van de ernstige gevolgen zou kunnen zijn, maar nog niet eerder werd dit naar buiten gebracht door iemand die zo dicht bij de coureur staat.

De validiteit van het GoPro argument is nog niet vastgesteld. Begin dit jaar is er wel onderzoek gedaan om te bepalen of de aanwezigheid van een stevig object tussen een helm en een rots bij een botsing de structuur van de helm zou verzwakken, maar het antwoord is niet eensluidend. Wat wel een feit is, is dat de veiligheid van helmen getest wordt zonder daarop een GoPro te bevestigen. Wellicht dat er in de toekomst ook testen worden gedaan met helmcamera’s om te bepalen of de helmen geschikt zijn voor een camerabevestiging.

Gelukkig is er ook goed nieuws naar buiten gekomen via Mick Schumacher. Volgens de jonge Schumacher wordt zijn vader “erg langzaam” wakker uit de kunstmatig opgewekte coma. Schumacher wordt op dit moment behandeld in zijn huis in Zwitserland nadat hij vorige maand het ziekenhuis uit kwam.

Artikel via: News.com.au
Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in