Nieuwsalert per mail ontvangen

Gondels van de Schönleitenbahn in Saalbach verhuisd naar Nederland

Als je in Saalbach-Hinterglemm geweest bent ken je ‘m zeker. De gondel waarin je moest staan om van Hinterglemm naar Saalbach te komen: De Schönleitenbahn. Volgend jaar zul je ‘m niet meer terugzien in Saalbach, maar je zou ‘m zomaar in Nederland tegen kunnen komen. G2-reizen haalde namelijk vier gondels vanuit Oostenrijk naar ons kikkerlandje.

De houdbaarheidsdatum van de Schönleitenbahn in Saalbach is verstreken, eigenlijk al een paar jaar geleden. De oude stagondels die de wintersporters over de Glemmerstraße brachten pasten niet meer in het beeld van het hypermoderne skigebied en worden daarom deze zomer vervangen. Maar voor degenen die het zwetend tegen je buurman aanstaan in de gondel echt gaan missen is er goed nieuws. Wij spraken met Hans Grevink van G2-reizen die een stukje nostalgie in huis haalde met de aankoop van de gondels.

Grevink: “Met ons groepsreizen komen wij al jaren in de buurt van Saalbach-Hinterglemm en persoonlijk kom ik nog veel langer in Saalbach. Toen we hoorden dat de Schönleitenbahn vervangen zou worden zeiden wij tegen elkaar: ‘Daar moeten we een gondel van hebben!’ De aanhanger hadden we toch mee, dus de gondel konden we daar mooi inproppen. Althans, dat dachten we. De gondel paste niet dus daar moest een andere oplossing voor komen.”

De gondel voelde erg klein als je er met z
De gondel voelde erg klein als je er met z’n allen in stond, maar hij was niet klein genoeg om in de aanhanger te proppen.

De oplossing voor het vervoersprobleem werd een vrachtwagen en die had nog ruimte over. Het bedrijf besloot daarom om er nog een paar te kopen. In totaal staan er nu vier gondels van de lift op het terrein van de reisorganisatie. “Twee staan er voor het pand en twee staan er achter. We weten nog niet precies wat we ermee gaan doen,” vertelt Grevink. “Wellicht dat we de gondels bestickeren of er bankjes in maken waarop mensen in onze skiverhuur skischoenen passen. We staan open voor alle leuke ideeën!”

G2-reizen Gondels Ermelo

Grevink hoeft overigens niet alle gondels zelf te houden, dus als je geïnteresseerd bent in een gondel in je achtertuin kun je contact met G2-reizen opnemen. Wij vinden het een geweldige actie van het bedrijf en zijn heel benieuwd waar en hoe we de gondels de komende jaren tegen gaan komen. Misschien bij een feestje in de oude VIP Bar uit Hinterglemm, die tegenwoordig ook in Nederland staat en te huur is via de Facebookpagina.

G2-reizen Gondels uitladen

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in