Skigebieden met gletsjers in Frankrijk

Jaarlijks trekken er in de winter, maar ook in de zomer vele toeristen naar de gletsjers van Frankrijk. Naast de vele skigebieden in de winter zijn ook gletsjers in Frankrijk waar je nog even net iets langer kunt genieten van de sneeuw dan de normale skigebieden. Maar waar bevinden deze gletsjers zich nu eigenlijk? Op deze pagina vind je een overzicht met informatie over de bekendste gletsjerskigebieden in Frankrijk.

Bekende skigebieden met gletsjers in Frankrijk

Hieronder vind je een overzicht van de skigebieden met gletsjers in Frankrijk. Er zijn er meer, maar daar kun je niet op skiën.

Les 2 Alpes – Mont de Lans (Mantel)

Les 2 Alpes wordt in de Franse Alpen ook wel het kleine broertje van de Alpe d’Huez genoemd. De Mont de Lans gletsjer ligt in het hart van dit skigebied. Naast de wintermaanden is het ook soms mogelijk om in de zomer te skiën op deze gletsjer in Frankrijk. Vanaf mei is skiën doorgaans mogelijk in Les 2 Alpes. Houd er wel rekening mee dat naarmate de zomer vordert, de lager gelegen pistes sluiten en het piste aanbod iets kleiner wordt. Doorgaans ski je hier in de zomer tussen de 3200 en 3600 meter hoogte. Hoogtepunt in Les 2 Alpes is absoluut het uitgebreide funpark met kickers tot wel 20 meter hoogte. Ga er zeker even kijken, zo vet om al die stunts te zien! De pistes zijn ’s zomers dagelijks geopend van 08.00 uur tot 12.30 uur.

Tignes – La Grand Motte

De gletsjer La Grand Motte ligt bij het hoog gelegen dorp Tignes. Tignes staat bekent als een erg sportief skidorp. Je kunt niet alleen in de winter skiën op de gletsjer bij Tignes, ook in de zomermaanden openen de liften en pistes doorgaans enkele weken. In de wintermaanden delen Tignes en Val d’Isère samen een skigebied met ruim 300 km aan pistes, maar in de zomer hebben beide dorpen een eigen zomerskigebied. Wie wil skiën in de zomer in Frankrijk kan dus kiezen tussen de Grande Motte gletsjer in Tignes en de Glacier du Pisaillas in Val d’Isère. Wil je er helemaal een ’s zomers winterfeest van maken, dan kun je natuurlijk ook beide bestemmingen aandoen. De +/- 20 km aan pistes op de Grande Motte gletsjer zijn dagelijks geopend in de zomermaanden, mits de sneeuwcondities het toelaten.

Val d’Isère – Glacier du Pisaillas

In de zomer kan er geskied worden op de Glacier du Pisaillas in Val d’Isère. Met de auto kun je tot aan het begin van de gletsjer rijden, om daar te parkeren en de lift omhoog te nemen. Er zijn zes pistes open, maar daarvan zijn er drie gereserveerd voor trainingsdoeleinden. Op ski’s kun je een maximale hoogte van bijna 3200 meter bereiken. Naast skiën valt er in de omgeving van Val d’Isère ’s zomers nog veel meer te beleven. Kaasliefhebbers moeten echt naar Sainte Foy voor een proeverij of tour, je kunt er prachtige hikes maken en bewonder ook zeker het nabijgelegen Lac du Chevril.

Alpe d’Huez – Pic Blanc

De Pic Blanc gletsjer ligt in het bekende skigebied Alpe d’Huez. Door de gletsjer is het skigebied erg sneeuwzeker en duurt deze ook enkele maanden. Op de gletsjer kun je alleen in het winterseizoen afdalen. De bekende pistes La Sarenne en Le Tunnel liggen op de gletsjer. Ben je al eens in dit skigebied geweest en heb je geen angst, dan heb je deze pistes waarschijnlijk al eens geskied. Het zijn erg leuke uitdagingen voor gevorderde skiërs.

Les 3 Vallées – Glacier de Thorens

Boven Val Thorens op de Glacier de Thorens kun je ook afdalen van enkele pistes. De liften brengen je hier tot 3130 meter hoogte en dan kun je afdalen van een rode en een blauwe pistes. Vanaf het hoogte punt heb je een waanzinnig uitzicht over het skigebied Les 3 Vallées en het wintersportdorp Val Thorens. Heb jij al eens in dit bekende skigebied van de gletsjer geskied?

La Plagne – La Chiaupe + Bellecôte Gletscher

Met verschillende liften in La Plagne kun je de gletsjers La Chiaupe en Bellecôte bereiken. Op 3200 meter kun je in de wintermaanden afdalen van pistes op deze Franse gletsjers. In de zomer kun je hier terecht om te wandelen. Het gletsjerskiën is vanaf 2026 in La Plagne in Paradiski meer beperkt. In maart van 2023 is besloten om een groot deel van de gletsjer liftvrij te maken en terug te geven aan de natuur. Liften worden gedemonteerd, gebouwen worden weggehaald, alles gaat weg. Het hoogstgelegen deel van het skigebied wordt volledig ontmanteld.

Les Arcs – Du Varet

Prachtige pistes op een gletsjer liggen er ook in Les Arcs in Paradiski. Met verschillende liften kun je komen tot 3226 meter waar je weer naar beneden kunt afdalen. Door de hoogte zijn de sneeuwcondities hier meestal perfect. Naast onder andere een mooie rode- en een zwarte piste zijn er ook veel off-piste mogelijkheden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in