Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Franse skigebieden willen vervroeging Voorjaarsvakantie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Franse regering heeft kenbaar gemaakt aan het denken te zijn over het verplaatsen van de voorjaarsvakantie. De vakantie moet volgens hen naar voren gehaald worden, wat de wintersportindustrie een extra boost moet gaan geven. Skigebieden geven aan een omzetverhoging van 3% te verwachten als de vakantie een week eerder van start gaat.

Minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius steunt het plan en bekijkt de mogelijkheden om dit door te gaan voeren. In Frankrijk vindt de Voorjaarsvakantie plaats op 11, 18 of 25 april. Landelijk worden deze data vastgesteld door de regering. Skigebieden geven aan dat gezinnen met kinderen een grotere kans hebben op betere sneeuw wanneer de Voorjaarsvakantie vervroegd wordt. Tot nu toe zijn er nog geen bezwaren gekomen van vakbonden, ouders en onderwijzers.

“Als de vakantie vervroegd gaat worden dan gaan we terug naar de situatie van 2009. Sinds dat jaar vindt de vakantie een week later plaats en hebben wij een omzetdaling van circa 3% ondervonden”, aldus Pierre Lestas, hoofd van de Franse skigebied exploitanten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in