Nieuwsalert per mail ontvangen

Frankrijk niet meer populairste skiland

Skiënde kids in Les Trois Vallées

Helaas, helaas. Dankzij de matige winter is het niet meer Frankrijk dat mag strijken met de eer van ‘populairste skiland’. Het afgelopen jaar verwelkomden de Verenigde Staten de meeste wintersporters. 

Als je op een verrassende uitslag had gehoopt in de strijd om het populairste skiland dan zit je hier verkeerd. Al jaren is het plaatsje ruilen voor de Verenigde Staten en Frankrijk. Frankrijk was in de winters van 2008-2009, 2011-2012, 2012-2013 en 2014-2015 het populairste skiland, in de andere jaren waren het de VS.

In de afgelopen winter telde Frankrijk 52 miljoen verkochte skidagen en werden er in de VS 53,9 miljoen skidagen verkocht. Voor Frankrijk was dit 3% minder dan het voorgaande jaar, voor de VS een plus van 0,6%. Op de derde plek van populairste skilanden vind je Oostenrijk, dat met 49,9 miljoen verkochte skidagen ook 4% daalde ten opzichte van het jaar ervoor.

 

Resultaten per regio
De minder prestaties voor Frankrijk kunnen volgens het Domaines skiables de France (DSF) verklaard worden door de zeer moeilijke start van het seizoen met weinig sneeuw en onvoorspelbare weersomstandigheden. De skiresorts in de Jura zijn het hardst getroffen en hadden te maken met 23% minder opkomst dan het voorgaande jaar. Ook de Vogezen (-16%), het Centraal Massief (-15%) en de Pyreneeën (-7%) hadden een slecht jaar. De Savoie en de Haute-Savoie wisten dit jaar nog wel minimaal te plussen met respectievelijk 1% en 0,1%.

Als maatregelen wil de DSF de productie van kunstsneeuw optimaliseren om zo de koude periodes aan het begin van het seizoen optimaal te kunnen benutten. Het record aantal skidagen staat op 58,9 miljoen en is in handen van de Franse skigebieden. Dit record stamt echter al uit 2008-2009.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in