Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ellmauer KaiserWochen: een programma vol activiteiten in Ellmau

© TVB Wilder Kaiser / Mathäus Gartner

Wintersportredacteur

In januari 2023 vinden de Ellmauer KaiserWochen plaats en in deze weken kun je het beste van de regio Wilder Kaiser ervaren. Van wandelen met lama’s tot rodelen, maar natuurlijk ook heerlijk skiën. Als je in januari 2023 in de regio Wilder Kaiser gaat wintersporten, kun je het allemaal meemaken. Hoe, wat en waar? Alles over de Ellmauer KaiserWochen lees je in dit blog.

De Ellmauer KaiserWochen in Ellmau

Zin in gezelligheid, lekker skiën en veel leuke dingen ondernemen? Dan is het absoluut de moeite waard om in januari naar Ellmau af te reizen. De Ellmauer KaiserWochen zijn weken in januari 2023 waarin allerlei speciale activiteiten gepland staan. Zo kun je bijvoorbeeld een begeleide ski- of wandeltocht maken, nachtrodelen of in de avond nog eens de berg op om Ellmau van boven in het donker te bewonderen. Dit winterseizoen vinden de Ellmauer KaiserWochen plaats van 7 tot 28 januari 2023. Om alle activiteiten bij te kunnen wonen, heb je alleen een KaiserWeeks Bonus Pass nodig. Blijf je overnachten in een van de dorpen aan de Wilder Kaiser? Dan kun je de Bonus Pass en de Wilder Kaiser GuestCard (waarmee je ook gratis toegang hebt) kosteloos ontvangen.

Het programma van de Ellmauer KaiserWochen

Het programma staat al vast voor de Ellmauer KaiserWochen. Als je tussen 7 en 28 januari 2023 een wintersport in Ellmau boekt, dan kun je het volgende verwachten. Voor alle activiteiten heb je een KaiserWeeks Bonus Pass nodig. Wintersporters met een geldige Wilder Kaiser GuestCard kunnen de deze pas ophalen bij alle informatiekantoren van de Wilder Kaiser of bij hun gastheren.

Inschrijven voor de alle activiteiten op het programma kan online of bij de informatiebureaus in Ellmau, Going, Scheffau en Söll! Let wel op, je moet dus alle activiteiten vooraf reserveren.

Begeleide skitocht op maandag

Tijdens de Ellmauer KaiserWochen kun je elke maandag vanaf 09.00 uur meedoen met skiguiding. Je gaat van start bij het dalstation van de Hartkaiserbahn in Ellmau. Samen met een lokale skigids kun je het hele skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental verkennen. Daarbij kom je langs de mooiste plekken en neem je de meest bijzondere routes. Tijdens de skitocht wordt er voornamelijk afgedaald van rode pistes. Wil je meedoen, dan moet je je op dit soort pistes dus zeker voelen. Ook heb je een geldige skipas nodig om deel te nemen.

Dinsdag: op pad met lama’s

Elke dinsdag kun je wandelen met lama’s door de regio Wilder Kaiser. Je ontdekt op deze manier het hele gebied te voet, in het gezelschap van een lama. Dit kun je doen bij de Koglhof. Hier houdt Ruth samen met haar familie dertig lama’s. Tijdens de lama-wandeling loop je door het prachtige winterse landschap en achteraf kun je lokale producten op de lama-boerderij kopen.

Wandelen en rodelen op woensdag

Op woensdagochtend kun je gaan wandelen samen met gids Silvana. Zij neemt je mee door het prachtige landschap van Ellmau. Daarbij wordt er natuurlijk een stop ingepland voor een lunch bij een hut. Onderweg kun je leren over de verschillende dieren in de regio en over het landschap.

’s Avonds om 19.00 uur staat avondrodelen op het programma. Bovenop de Astberg begint een bijzondere rodelbaan die je terug naar Ellmau brengt. Je gaat omhoog met de Astbergbahn en vervolgens kun je met een gehuurde of eigen slee in volle snelheid afdalen. De hele afdaling duurt ongeveer 20 tot 25 minuten en is 4,5 km lang.

Veel activiteiten op donderdag

Op donderdag kun je tussen 18.00 uur en 22.00 uur met de Hartkaiserbahn omhoog de berg op voor een avond op hoogte (en daarna weer omlaag). Restaurant Bergkaiser is geopend voor een drankje of diner. Ook staat een wandeling met lantarens op de Hartkaiser op het programma. De wandeling doe je samen met een gids en start bij Restaurant Bergkaiser. Met alleen het licht van de lantarens is dit een hele knusse wandeling door de het donkere landschap van Ellmau.

Vrijdag: een skitocht met gids

De Ellmauer KaiserWochen gaan van start met skiguiding, maar eindigen daar ook mee. Vanaf 09.00 uur kun je hieraan deelnemen bij het dalstation van de Hartkaiserbahn. Skigidsen van lokale skischolen laten je de mooiste plekjes zien in het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Boek je wintersport naar Ellmau am Wilder Kaiser

Ben je helemaal overtuigd en wil je deze editie van de Ellmauer KaiserWochen meemaken? Plan dan je vakantie in Ellmau am Wilder Kaiser in januari 2023!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TVB Wilder Kaiser.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in