Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Elf gewonden bij ongeval met rupsvoertuig in Saalbach

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Bij een ongeval met een rupsvoertuig in Saalbach zijn zondagochtend elf personen gewond geraakt. Een van de gewonden is er slecht aan toe.

Het ongeval vond 200 meter onder de Simal Alm op de Schattberg plaats. Door slecht zicht en harde wind raakte het voertuig van de weg en stortte tien meter naar beneden. In het voertuig met aanhanger zaten 5 medewerkers van het restaurant en 6 vakantiegangers uit Duitsland.

Foto: FF Viehhofen
Foto: FF Viehhofen

Het ernstig gewonde slachtoffer is tijdens het ongeluk onder het rupsvoertuig terecht gekomen. Hij is inmiddels door de hulpdiensten bevrijd en ernstig gewond per helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd. De locatie van het ongeluk bemoeilijkte de reddingspogingen. De locatie is namelijk alleen met ski’s, te voet, met rupsbanden of met een helikopter te bereiken. Mede daarom is er een groot team van hulpdiensten uitgerukt om alle slachtoffers van hulp te voorzien. Onder meer de bergredding, het Rode Kruis, de politie, een reddingshelikopter en de vrijwillige brandweer uit Saalbach, Zell am See en Maishofen zijn ingezet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in