Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Een meter verse sneeuw in de Alpen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Waar we vorige week nog zorgwekkende berichten tegenkwamen op het internet, zien we nu dat de meteorologen een stuk positiever gestemd zijn. Een meter verse sneeuw kunnen we gaan verwachten in de Alpen. Zowel de Europese als Amerikaanse weermodellen zijn het met elkaar eens. Het kan bijna niet meer misgaan en we kunnen ons nu definitief gaan opmaken voor een heerlijke sneeuwdump.

Gisteren publiceerden wij al een artikel met het bericht dat het ging sneeuwen in de Alpen. Niet alleen in de Alpen wordt het kouder, want ook in Nederland kunnen we ons gaan opmaken voor winterse omstandigheden. De koude lucht vanuit de poolgebieden gaan aankomend weekend voor sneeuw zorgen. De temperatuur is op dit moment nog erg warm, maar gaat flink dalen. Deze dalende temperatuur en neerslag gaat voor hagel- en sneeuwbuien zorgen. Leg die winterbanden dus maar om, want het kan glad worden op de Nederlandse snelwegen.

Snel weer terug naar de Alpen, want daar moet het natuurlijk gaan gebeuren. WePowder heeft in hun weerbericht laten weten dat Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk kunnen gaan rekenen op een heerlijk pak verse sneeuw. De opkomende depressie brengt koude temperaturen met zich mee in combinatie met neerslag. Een goed teken voor de Europese skigebieden, want de lange droogte heeft ervoor gezorgd dat de geopende skigebieden geen ideale sneeuwcondities hebben. De skigebieden die het meest gaan profiteren van de sneeuwval zijn Chamonix (105cm), Paradiski (80 cm), Courmayeeur (80 cm), Engelberg (80 cm), Les Trois Vallées (77 cm), Gstaad (76 cm) en La Clusaz (76 cm).

Ook de Oostenrijkse skigebieden Sonnenkopf (32cm), Montafon (31 cm), Zillertal (27 cm) en Silvretta Arena (30cm) gaan de groene weides wit gekleurd zien. Ben jij op een van de gletsjers te vinden dit weekend? Neem geen grote risico’s buiten de geprepareerde pistes, want de rotsblokken en gletsjerspleten zorgen voor grote risico’s.

Laat die winter maar komen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in