Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Marc Verhees Fotografie

Dutchweek 2020: wat, waar en wanneer?

Wintersportredacteur

Dutchweek, je hebt er vast een zeker wel eens wat over gehoord, gezien of gelezen. Maar wat is Dutchweek nou precies? En belangrijker nog, wanneer en waar vinden de Dutchweek events komende winter plaats? In dit artikel zet ik alle events van Dutchweek 2020 op een rijtje.

Wat is Dutchweek?

Bij Dutchweek draait alles om gezelligheid. Lekker dansen met je vrienden of collega’s en heerlijk skiën. Het is de perfecte combinatie tussen ski en après-ski. Overdag trek je lekker je eigen plan en maak je heerlijke afdalingen in jouw favoriete Dutchweek skigebied. Als het skiën erop zit, kan het feestje beginnen. Zowel op, als onderaan de berg organiseert Dutchweek de vetste feestjes met de beste dj’s. Ook worden er andere leuke activiteiten georganiseerd, neem bijvoorbeeld de Snow Bike Race in Saalbach.

Hoe werkt het?

Elke Dutchweek heeft een eigen identiteit. Zo kun je kiezen voor de kleinschaligheid van Noorwegen of juist voor het bruisende en zeer levendige Saalbach. De afgelopen jaren is het lijstje met bestemmingen alleen maar groter gegroeid. Zo kun je dit jaar voor het eerst naar Dutchweek Kirchberg!

Om toegang te krijgen tot alle feesten en activiteiten heb je een eventbandje nodig. Je kunt zowel een los bandje via de website van Dutchweek kopen, als een compleet arrangement boeken via bijvoorbeeld Summit Travel.

Dansen tijdens Dutchweek Saalbach
© Dutchweek

Dutchweek: waar en wanneer?

Wil jij samen met je vrienden of collega’s een Dutchweek bijwonen? Hieronder zet ik ze allemaal voor je op een rijtje. Uiteraard inclusief de juiste data. Ga jij die kant op?

Dutchweek Kirchberg: 15 – 19 januari 2020

In januari 2020 is het zover, de primeur van Dutchweek Kirchberg. Het bruisende après-ski dorp Kirchberg is zeer bekend onder de Nederlanders en mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Start met feesten onderaan bij de vernieuwde Fleckalmbahn en ga daarna door in bijvoorbeeld der Tiroler.

Dutchweek Zell am See-Kaprun: 22 – 26 januari 2020

De naam zegt het al: Dutchweek in twee dorpen tegelijkertijd. Met aan de ene kant het romantische Zell am See en aan de andere kant het gezellige Kaprun. Deze Dutchweek heeft het allemaal. Voor fanatieke wintersporters is er helemaal goed nieuws dit jaar, skigebied Zell am See-Kaprun is verbonden met het Skicircus. Dit jaar vindt de tweede editie plaats. .

Dutchweek Italia: 11 – 15 maart 2020

In het pittoreske Sauze d’Oulx is Dutchweek Italia al 8 jaar een begrip. Geen Schnitzels en Curryworsten, maar genieten van de overheerlijke Italiaanse keuken. Het feest begint hier op de berg en gaat tot diep in de nacht door in het dorp.

Dutchweek Saalbach: 18 – 22 maart 2020

Over Saalbach hoeven wij niet veel uitleg te geven. Dit populaire wintersportdorp heeft het allemaal. Het succesvolle programma van de laatste jaren zal niet veel veranderen. Eerst van de pistes genieten en daarna losgaan in de uitbundige après-ski.

Dutchweek Saalbach

Dutchweek Gerlos: 28 maart – 5 april 2020

Dutchweek Gerlos: de langste van allemaal! Voor het eerst kun je dit skiseizoen maar liefst één week Dutchweek vieren. Het seizoen wordt hier weer afgesloten met heerlijke deuntjes, kanonnen vol confetti en het jaarlijkse Zipfelbobrennen. Je kunt kiezen voor een eventbandje voor de eerste 4 dagen of de laatste 4 dagen, de die-hard après-skiërs kunnen uiteraard gewoon 2 bandjes kopen.

Dutchweek Norway: 31 maart – 5 april 2020

In het prachtige Myrkdalen staat er elke dag een andere activiteit op het programma. Hier draait het niet alleen om skiën, maar ook om avontuur en bijzondere activiteiten. Denk aan een fjordsafari, indoor skydiven of toerskiën. Uiteraard met de ingrediënten die je van Dutchweek gewend bent, zoals de hele leuke feestjes. Bekijk hier het programma van Dutchweek Norway.

Feest tijdens Dutchweek Saalbach op de piste
© Dutchweek

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in