Nieuwsalert per mail ontvangen

Dutch Week 2013: skien en feesten!

22 jaar geleden begon het als een klein feestje tijdens de laatste week van het wintersportseizoen in Val Thorens. Inmiddels is het uitgegroeid tot een legendarisch wintersport event onder Nederlandse wintersporters. Jaarlijks trekt de Dutch Week zo’n 8.000 feestende Nederlanders. De Dutch Week is ideaal om voor weinig geld nog even lekker te gaan wintersporten. Genieten van een weekje wintersport, lentezon en gezellige après-ski feesten! De accommodaties, skipassen en verhuur van skimateriaal zijn tijdens de Dutch Week aantrekkelijk geprijsd. 

In de Meivakantie
De Dutch Week 2013 vindt zoals gebruikelijk plaats tijdens de Meivakantie. Tijdens de Meivakantie is de sneeuwzekerheid in Val Thorens gegarandeerd, de jaarlijkse terugkerende bezoekers weten dit als geen ander. Iedereen is welkom tijdens de Dutch Week: jong en oud, vrienden en families. Op wintersport in de Meivakantie is voor gezinnen met kinderen een voordelige alternatief voor de relatief dure Krokusweken.

Lekker ‘après-skiën’
Tijdens de Dutch Week wordt er speciaal voor de Hollandse gasten van alles georganiseerd. Het après-ski leven in Val Thorens is supergezellig. De Dutch Week is onder andere bekend vanwege het grote muziekspektakel: bands en DJ’s van Nederlandse bodem zorgen voor een groot feest. Aan het begin van de middag is de 360-bar het centrale startpunt van de après-ski. Elk jaar zijn hier beroemde DJ’s te vinden zoals Afrojack, Roog en Erik E. Later in de middag verplaatst het après-ski feest zich naar de gezellige Dutch Week feesttent bij het centrale sneeuwplein of tot in de late uurtjes in één van de vele kroegen in het centrum. Elk jaar zijn er voor de diverse après-ski feesten aparte tickets beschikbaar. Deze zijn vaak vooraf online te bestellen. Accommodaties worden bij enkele aanbieders aangeboden inclusief skipas en toegang tot de Dutch Week feesttent.

Locatie Val Thorens
Valt Thorens is zo extreem sneeuwzeker dat er een sneeuwgarantie wordt afgegeven. Dit omt vanwege de ligging op 2300 meter waardoor het het hoogstgelegen gelegen dorp van Europa is. Zelfs in mei is er in Val Thorens sprake van perfect onderhouden pistes en vaak ook een dik pak sneeuw voor de off-piste riders. Je hebt tijdens de Dutch Week toegang tot 150 km aan pistes. Alle wintersport accommodaties die tijdens de Dutch Week open zijn, liggen aan of dichtbij de piste. Gezellige festiviteiten zijn vaak op slechts een steenworp afstand te vinden. De enorme populariteit van Val Thorens is vooral te danken aan de vele terrasjes, goede après-ski en een dynamisch uitgaansleven.

Kort verblijf, groots genieten
Dutch Week is ideaal als jaarlijks uitje in de sneeuw. Met collega’s, vrienden of familie op wintersport is vaak net dat extraatje, waarbij de batterij weer helemaal wordt opgeladen. Wil je de Dutch Week ook eens meemaken, maar heeft een kort verblijf je voorkeur? Dan kun je kiezen voor een midweek waardoor je Koninginnedag in de sneeuw viert! Koninginnedag valt dit jaar op een woensdag, hierdoor kun je tijdens een midweek het beste meemaken wat de Dutch Week te bieden heeft.

Vervoer
Je kunt verschillende typen vervoer kiezen om af te reizen naar de Dutch Week. Afhankelijk van de grootte van het reisgezelschap en het budget kies je het type vervoer dat je het prettigst vindt. Het meest gebruikte transportmiddel naar de wintersport is nog steeds de auto. Reizen met een grote groep is natuurlijk veel gezelliger. Als je kiest voor een wintersport busreis met 36 of meer personen is dit ook vaak voordeliger. Vliegen kan voor kleinere groepen een goedkoop alternatief zijn. Houd dan wel rekening met extra kosten voor luchthaventransfers.

Vind alle informatie over wintersport tijdens de Dutch Week op Snowtime.nl

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in