Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit weekend kun je weer volop skiën in Winterberg en Willingen

Wintersportredacteur

Gisteren was het nog niet helemaal zeker wat de status van de skigebieden in het Sauerland is voor dit weekend. In Winterberg waren wel nog een paar pistes open, maar in Willingen helemaal niks. Gelukkig komt daar verandering in. Komend weekend kun je in beide skigebieden weer op de latten staan en het piste-aanbod wordt flink uitgebreid! Plan jij dit weekend een uitje naar Willingen of Winterberg?

Willingen opent de liften weer

Volgens de laatste update van de website van skigebied Willingen, gaan de liften weer draaien voor de wintersporters. De recente sneeuwval en koude temperaturen hebben het skigebied goed gedaan en de pistes zijn weer klaar voor actie. Vanaf zaterdag zijn de volgende liften geopend:

  • 6er-Sesselbahn Ritzhagen
  • De lopende band Ritzhagen
  • De Sonnenlift
  • De skiliften op de Dorfwiese

De Ettelsbergbahn blijft in bedrijf voor voetgangers. Zodra de condities goed genoeg zijn, worden er meer liften geopend. Nederlandse skiërs worden nu al verwacht in het skigebied, volgens de lokale krant FFH.

Meer liften open in Winterberg

Ook in Winterberg wordt het steeds witter en witter en worden er weer meer pistes geprepareerd. Je kunt hier vandaag al wintersporten, maar vanaf vrijdag wordt het piste-aanbod nog verder uitgebreid. In het weekend zullen bijna alle liften weer draaien volgens het laatste bericht vanuit het skigebied. Ook kun je weer rodelen in Winterberg en gaan de skibussen weer rijden. Zo kun je gratis en gemakkelijk de (iets rustigere) skigebieden Postwiese Neuastenberg en Altastenberg bereiken. Daar zullen ook nagenoeg alle liften geopend zijn!

Een kleine blik in de skigebieden

Vanochtend sneeuwt het weer in het Sauerland! Er komt een flinke laag verse sneeuw bij op de piste. Volgens de voorspellingen kan er nog tot 8 centimeter sneeuw vallen tot het weekend.

› Zo lagen de pistes er gisteren bij met een klein zonnetje!

Boek last-minute een weekendje Sauerland

Wil je dit weekend nog een spontaan tripje naar het Sauerland maken om te wintersporten in Winterberg of Willingen? Dat kan, wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan:

Booking.com

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in