De enorme hoeveelheden verse sneeuw brengen gelukkig niet alleen maar nare gevolgen met zich mee. Vanwege de grote hoeveelheden sneeuw hebben verschillende skigebieden namelijk besloten hun deuren vroegtijdig te openen. Heb jij dit weekend al iets te doen?
Schmitten Zell am See
Van 22 tot 24 november zijn een aantal pistes in Zell am See tijdelijk geopend! Je kunt dan op het bovenste stuk van het skigebied de eerste meters maken. Daarnaast hebben ze speciaal voor dit weekend een gereduceerde prijs voor de skipas, dus dat scheelt weer in de portemonnee.
Wat is er geopend?
- TrassXpress
- Breiteckbahn
- Kapellenbahn
- Kettingbahn
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Ook het Skicircus opent dit weekend tijdelijk verschillende pistes in Leogang. Wanneer je de onderstaande foto bekijkt kun je het skigebied eigenlijk alleen maar dankbaar zijn. Genoeg sneeuw, perfect geprepareerde pistes en stralend weer.
Wat is er geopend?
- Asitzbahn
- Asitzgipfelbahn 8er
- Muldenbahn 8er
- Sportbahn 6er
SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental
In Wilder Kaiser – Brixental is het zaterdag en zondag genieten. Hier zijn maar liefst 10 pistes open (waarvan 3 verbindingswegen). Daarnaast kun je tussen het skiën door een lekkere Kaiserschmarrn eten in één van de twee geopende restaurants.
Wat is er geopend?
- 8er Gondelbahn Brandstadl
- 8er Gondelbahn Brandstadl II
- Osthang
- Eiberg I
- Kummereralm
- Muldenbahn
- Aualm
Echte opening
Na dit weekend moeten de skigebieden helaas weer sluiten. Dit duurt echter niet lang, vanaf 29 november gaan de pistes in het Skicircus namelijk dagelijks open. Daarnaast komt ook de openingsdatum van SkiWelt ook al in zicht. Hier gaat vanaf 7 december het skigebied open.
Meer skigebieden open
Uiteraard zijn dit niet de enige gebieden die dit weekend open zijn. Wij vertrekken morgen met het team naar Gurgl voor de Snowplaza Ski Opening. Dit skigebied opende vorige week donderdag de deuren. Daarnaast zijn uiteraard ook de gletsjers open en verschillende andere skigebieden waar het skiseizoen vroeg begonnen is.