Nieuwsalert per mail ontvangen

De top evenementen in winterseizoen 2014-2015

De tweede sneeuwdump zit er aan te komen en dat betekent dat alle skigebieden met smacht aan het wachten zijn op de stroom toeristen. Veel skigebieden trappen het seizoen groots af en sommige skigebieden doen dit iets bescheidener. Wat zijn de top evenementen die er aan zitten te komen?

Top of the mountain concert in Ischgl
29 november 2014
Het is wellicht het meest besproken openingsfeest bij de Nederlandse wintersporters. Jaarlijks wordt er in het populaire wintersportgebied een bekende artiest uitgenodigd om het seizoen te openen. Dit jaar is het de eer aan James Blunt die met oude liedjes en zijn nieuwe album het seizoen swingend van start wil gaan. Iedere bezoeker met een een skipas heeft gratis toegang tot het evenement. Wil je een losse ticket boeken dan zal dit €88,- kosten.

Pow(d)er Week in Les 2 Alpes
29 november t/m 6 december
Heb je altijd al eens willen freeride skien of haal je niet genoeg voldoening uit het skien op de afgezette pistes? Dan is dit zeker een aanrader, want tijdens deze week kun je onder leiding van ervaren skiers en snowboarders off-piste routes nemen. Hierbij kun je materiaal testen en zal er uiteraard ruimte zijn voor een hapje en een drankje.

“A Tribute to the Beatles” in Obertauern
29 november 2014
De oudere generatie kan zich het fragment uit de film ‘Help’ nog wel herinneren. Precies 50 jaar geleden waren de Beatles in Obertauern om de video op te nemen waar het populaire fragment op de ski’s naar voren kwam. Een eer aan de Beatles wordt op deze manier gecombineerd met de opening van het nieuwe winterseizoen. De cover band ‘The Backwards’ zullen je mee terug nemen in de tijd en je het gevoel geven dat je naar de Beatles aan het luisteren bent. In de voorverkoop kosten de tickets €38,- en op het evenement zelf €48,-.

Swatch Snow Mobile 2014 in Saalbach-Hinterglemm
5 december t/m 8 december 2014
Jaarlijks trekken veel toeristen richting Saalbach-Hinterglemm om het Swatch Snow Mobile evenement mee te maken. Spectaculaire races en veel feesten zullen centraal staan tijdens dit evenement. In totaal zullen er 24 teams strijden om met de eerste prijs er van door te gaan. Het parcour gaat door het centrum van het dorp heen. Naast de wedstrijden zal zangeres Adel Tawil op 7 december het O3 podium betrekken. Zowel toeschouwers als feestgangers zijn welkom en kunnen gratis toegang krijgen.

Snowboardcross Worldcup in Schruns – Montafon
4 december t/m 14 december
Het kleine skigebied Schruns staat van 4 t/m 14 december in het teken van snowboardwedstrijden en live muziek. Dit zijn zowel de FIS Snowboardcross wedstrijden als de Oostenrijkse kampioenschappen. Het muzikale hoogtepunt is het live optreden van de band ‘Fantastischen Vier’ op 6 december en de ‘Bastille’ op 13 december. De kosten van een ticket zijn €64,-.

Mayrhofen-Hippach Rise & Fall competitie
13 december 2014
Het Rise & Fall evenement is de laatste jaren een stuk populairder geworden. De wedstrijd waarbij de vier sporten skitouren, paragliding, mountainbiking en skien gecombineerd worden. De start vindt plaats bij de Ahorn-Abfahrt en zal plaastvinden op 13 december. Ook hier zullen de wedstrijden afgewisseld worden met festiviteiten.

Snowbeach _Festa de Cuba in Nassfeld
14 maart t/m 22 maart 2015
Snow Beach on the Mountain. Een evenement waarbij op 14 maart veel deelnemers in badpak of bikini zullen verschijnen. Je krijgt namelijk een gratis drankje wanneer je in het juiste thema verschijnt. Tijdens het evenement zal de Water Slide Contest plaatsvinden waarbij deelnemers een 15 meter lang zwembad proberen over te steken op ski’s. 22 paril zal ingeleid worden met Caiprinha, Mojito en Latijnse ritmes bij het Festa de Cuba evenement. Laten we hopen dat het zonnetje schijnt zodat het goed vertoeven is voor de bikini en zwembroek dragers.

Planai festival opening in Schladming
28 november 2014
Bij het Planai stadion zullen topartiesten het seizoen gaan aftrappen. Namen als Casper de rapper, Kraftklub en de Marion Roudette zullen aanwezig zijn. Voor Nederlanders vrij onbekende namen, maar dat ze voor een feestje kunnen zorgen moet je maar aan onze Oosterburen vragen. De ticketprijs is €48,- en geeft je toegang tot een gegerandeerd feestje.

WIl je het seizoen feestelijk openen dan zijn de bovenstaande skigebieden zeer geschikt.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in