Nieuwsalert per mail ontvangen

© Dietmar Denger / Vorarlberg Tourismus GmbH

De mooiste dalen van Vorarlberg

Wintersportredacteur

Nog even en we trekken weer richting de winterse bergen om te genieten van de frisse berglucht, de heerlijke pistes, de Oostenrijkse cultuur en natuurlijk andere activiteiten. Ga dit jaar naar Vorarlberg, een prachtig stukje Alpen. Kom terecht in mooie skigebieden, die zich bevinden in verschillende dalen. Dit zijn de mooiste dalen van Vorarlberg.

Waarom Vorarlberg?

Vorarlberg kent een mooi berglandschap dat ’s winters verandert in een ware speeltuin voor wintersportliefhebbers. De vele dorpen zijn rijk aan historie, cultuur en een bijzondere houtarchitectuur. Dit in combinatie met de warme Oostenrijkse gezelligheid, heerlijke keuken en winterse avonturen zorgt ervoor dat je je in deze regio niet snel zult vervelen.

1. Het Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal is meer dan alleen een populair skigebied. Het dal staat bekend om haar culinaire hoogtepunten. Verwen jezelf met lokale delicatessen en kom in contact met de heerlijke smaken van Vorarlberg. Je kunt hier skiën in twee landen, namelijk in Duitsland en Oostenrijk! Kilometervreters voelen zich in het skigebied helemaal thuis. Je hebt toegang tot veel pistekilometers en daarom zijn er uitgebreide mogelijkheden voor jong en oud. Kies voor een rustige skidag over glooiende pistes of juist een uitdagende, lange route door het dal.

Je vindt in het Kleinwalsertal pistes op alle niveaus, maar ook wandelpaden, langlaufloipes en rodelbanen. Het dal staat dan ook garant voor nieuwe winterervaringen. Ontdek het funpark Crystal Ground Snowpark of ga off-piste skiën met een gids om de grillige kant van het landschap te ervaren. Ook leuk: het bewandelen van de sneeuwduinen of het bezoeken van de Breitachklamm-kloof. Deze kloof verandert tijdens de koude wintermaanden in een ijzig landschap van bevroren watervallen.

Voor meer informatie over het Kleinwalsertal ga je naar www.kleinwalsertal.com/en.

© Oliver Farys / Kleinwalsertal Tourismus eGen

© Kleinwalsertal Tourismus eGen

© Oliver Farys / Kleinwalsertal Tourismus eGen

2. Het Brandnertal

Ben je op zoek naar een wintersportbestemming voor het gezin? Kijk dan eens voor een vakantie in het Brandnertal. De 65 pistekilometers vormen een heerlijke uitvalsbasis voor beginners en jonge skiërs. Het zonnige skigebied is compact en daarom ideaal voor gezinnen met kinderen. Zij die al wat ervaring hebben, kunnen terecht op de rode afdalingen en het snowpark Backyard. Ieder jaar weer raken gezinnen verkocht aan het dal vanwege de sfeer en de kleinschaligheid. Laat een weekje hier in het teken staan van winterse avonturen. Ga skiën of rodelen, maak een huskytocht en kies voor een educatieve wandeling door de Natursprünge te volgen. Het Brandnertal is een heerlijke bestemming voor jong en oud.

Meer informatie over het Brandnertal vind je op www.alpenregion-vorarlberg.com/en.

© Michael Marte / Bergbahnen Brandnertal

© Michael Marte / Bergbahnen Brandnertal

3. Het Klostertal

Het Klostertal is een van de bestemmingen in Vorarlberg, waarbij je wordt overladen door een oase van rust. De kleinschaligheid van het dal, dat zich bevindt tussen Bludenz en Arlberg, nodigt gezinnen met kinderen ieder jaar weer uit om een heerlijke wintersportvakantie te beleven. Het gebied Sonnenkopf telt ongeveer 31 pistekilometers, dus verdwalen is vrijwel onmogelijk. Maak je eerste bochten hier of ontdek de off-pistemogelijkheden. Sonnenkopf profiteert ’s winters van een dikke laag natuursneeuw, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Kies een dagje voor iets anders en ga sneeuwschoenwandelen naar de Muttjöchle of gezellig rodelen. Ga je skiën in het Klostertal, dan kun je eenvoudig uitwijken naar het nabijgelegen skigebied Ski Arlberg. Hier zijn nog veel meer wintersportmogelijkheden te vinden.

Meer informatie over het Klostertal vind je op www.alpenregion-vorarlberg.com/en.

© Alex Kaiser / Klostertal Tourismus

© Alex Kaiser / Alpenregion Bludenz Tourismus GmbH

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in