Nieuwsalert per mail ontvangen

©Tirol Werbung

De gletsjerskigebieden in Tirol op een rijtje

Wintersportredacteur

Baal jij ook altijd zo aan het einde van het wintersportseizoen dat je nog meer dan een half jaar moet wachten voordat je weer in de sneeuw kunt staan? Wanneer je jouw wintersport naar één van de gletsjers in Tirol boekt, is dit helemaal niet nodig. Je vindt hier namelijk bijna het hele jaar door besneeuwde pistes. Tirol kent in totaal 5 gletsjers waarop je kunt skiën: de Hintertuxer Gletscher, gletsjerskigebied Sölden, de Kaunertaler gletsjer, de Pitztaler gletsjer en de Stubaier gletsjer.

Gletsjerskigebied Sölden

Sölden is één van de bekendste skidorpen in Oostenrijk. Het gebied telt in totaal 144 pistekilometers. De twee gletsjers in het gebied zijn daar onderdeel van. De twee gletsjers hebben drie toppen van ruim 3000m en je kunt ze alle drie op één dag skiën. Deze skitocht wordt de BIG3 Rally genoemd. Het is mogelijk om hier zeven maanden per jaar te skiën. Enkele afdalingen openen namelijk al begin oktober en begin mei staat het einde van het seizoen gepland.

Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher is het enige skigebied in Oostenrijk dat het hele jaar door geopend is. Voor een zomerskigebied heb je nog verrassend veel pistekilometers. Zo kun je op één afdaling bijna 600 hoogtemeters maken. In totaal kun je gedurende de zomer op zo’n 20 km aan pistes skiën. De pistes reiken tot een hoogte van 3250 meter en gedurende de zomer kun je afdalen naar 2660 meter. De Hintertuxer Gletscher maakt onderdeel uit van skigebied Ski Zillertal 3000

Hintertuxer Gletscher ©shootandstyle.com

Kaunertaler gletsjer

De jongste gletsjer van Tirol vind je in het Kaunertal. Je kunt hier vanaf eind september skiën tot begin mei. In totaal heb je toegang tot 22 km aan pistes. Voor ieder niveau is er wel een leuke afdaling te vinden. De Kaunertaler Gletscherstraße, de route naar de gletsjer, wordt gezien als een van de mooiste bergwegen in het hooggebergte. Over het algemeen is het gebied relatief rustig, dus je hebt geen lange wachtrijen bij de liften.

Pitztaler gletsjer

De Pitztaler gletsjer is de hoogste gletsjer van Tirol. Je kunt hier van half september tot begin mei skiën. Je hebt middels de Gletscher Express toegang tot de gletsjer. Deze ondergrondse bergtrein brengt je binnen enkele minuten 1100 meter hoger. Eenmaal boven heb je ruim 20 kilometer aan pistes van alle niveaus tot je beschikking. Het hoogste punt van de Pitztaler Gletscher ligt op de 3440 meter hoge Brunnenkogel. Vanaf dit punt heb je een uitzicht op ruim 50 imposante ‘drieduizenders’ en je kunt er een kopje koffie drinken in het hoogst gelegen café van Oostenrijk.

©Tirol Werbung

Stubaier gletsjer

De Stubaier gletsjer is een populaire wintersportbestemming, doordat het een omvangrijk piste aanbod heeft. Het skigebied is van oktober tot juni toegankelijk. Het gebied telt 43 km aan pistes van verschillende niveaus en nog eens 21 kilometer aan skiroutes. De langste skiroute van het gebied is 10 km lang en loopt om het skigebied heen. Hierdoor ben je even weg uit de drukte en kun je genieten van adembenemende uitzichten.

©Tirol Werbung

Meer informatie over de gletsjers

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in